Οικονομία

Κώστας Σκρέκας για ρεύμα: Οι ιδιώτες προμηθευτές να συμβάλλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων

Κώστας Σκρέκας για ρεύμα: Οι ιδιώτες προμηθευτές να συμβάλλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων
Κώστας Σκρέκας για ρεύμα: Συστάσεις προς τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος να συμβάλλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων απηύθυνε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Συστάσεις προς τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος να συμβάλλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων απηύθυνε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.Ορισμένες εταιρείες εξέθεσαν προβληματισμό για την επαλήθευση των σεναρίων εξέλιξης των τιμών, πάνω στα οποία βασίστηκε η εκτίμηση για τα τιμολόγια λιανικής δεδομένου ότι η κρίση σε διεθνές επίπεδο συνεχίζεται.

Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να έρθει και να στηρίξει αυτούς οι οποίοι ξαφνικά θα βλέπανε λογαριασμούς ρεύματος πολύ διογκωμένους. Αποφάσισε, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός 30 ευρώ να επιδοτήσουμε την κάθε ηλεκτρική μεγαβατώρα για έναν καταναλωτή που είναι συνδεδεμένος σε χαμηλή τάση, κυρίως νοικοκυριά βέβαια αλλά και επιχειρηματίες και αγρότες που μπορεί να είναι εκεί.

Πως θα δοθούν οι επιδοτήσεις

Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι ένα μέσο νοικοκυριό που έχει – σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ – 3.600 κιλοβατώρες κατανάλωση το χρόνο. Άρα αναλογικά το τελευταίο τετράμηνο ή το τελευταίο τρίμηνο είχε 900 κιλοβατώρες ή 1.200 κιλοβατώρες αντίστοιχα κατανάλωση. Θα λάβει μία επιδότηση της τάξης των 30 ευρώ, έτσι; Από 27 έως 33 ευρώ, για το τετράμηνο 33 ευρώ εννοώ, 27 για το τρίμηνο. Γιατί ισχύει για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

Από εκεί και πέρα, ήδη έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ αλλά νομίζω και κάποιοι πάροχοι επιπλέον εκπτώσεις. Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως έχει ανακοινωθεί, ένας ο οποίος έχει μέχρι 600 κιλοβατώρες κατανάλωση σε μηνιαία βάση ουσιαστικά έχει μία ανατίμηση η οποία δεν θα ξεπερνάει το 1 με 2 ευρώ ανά μήνα.

Εδώ έχουμε ετοιμάσει, και θα μου επιτρέψετε να πω επίσης πέρα και πάνω από αυτή την επιδότηση που κάνει η Πολιτεία και την έξτρα έκπτωση από την ΔΕΗ, 6:00 η ώρα το απόγευμα έχω σύσκεψη και με όλους τους ιδιώτες παρόχους για να τους ζητήσω να συμβάλλουν και εκείνοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους βέβαια, στο να απορροφήσουνε κομμάτι των ανατιμήσεων σε νοικοκυριά και σε καταναλωτές χαμηλής τάσης.

Πως θα κυμανθούν οι τιμές

Παράλληλα σημείωσε πως Η έκπτωση ενέργειας σε σχέση με πριν, βλέπετε ήταν 9,95 στα 300 κιλοβάτ, εδώ είναι 13,27, παραμένει η επιδότηση της πολιτείας μέχρι τις 300 κιλοβατώρες σταθερή στα 9 ευρώ. Επιπλέον μία έκπτωση από τη ΔΕΗ 3 ευρώ, οπότε το τελικό ποσό φτάνει στα 86,65 ευρώ. Εδώ η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 27,38 ευρώ, άρα αν προσθέσουμε τα 13, τα 9 και τα 3, σημαίνει 26 ευρώ σε σχέση με τα 27,38, θα δει ο άνθρωπος μία αύξηση της τάξης του 1,6 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Στις 500 κιλοβατώρες επίσης, νομίζω ότι πια είναι πιο εύκολο να το παρακολουθήσετε. Η έκπτωση ενέργειας που ήδη έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ ήταν 16,59 ευρώ. Επιπλέον θα πρέπει να κάνει άλλα 6 ευρώ. Παραμένουν τα 9 σταθερά που έχουμε ανακοινώσει.Και στις 600 κιλοβατώρες ανά μήνα είναι 9 και 9, 18 και 21, πάμε στα 39 ευρώ σε σχέση με τα 41, 2 ευρώ επιβάρυνση για έναν καταναλωτή, ο οποίος έχει κάνει μέχρι 600 κιλοβατώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments