Τεχνολογία

Microsoft: Τέλος στους κωδικούς πρόσβασης των Windows

Microsoft: Τέλος στους κωδικούς πρόσβασης των Windows
Microsoft: Μία νέα υπηρεσία φέρνει στο προσκήνιο η εταιρεία.

H Microsoft δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να καταργήσουν τους κωδικούς τους και να τους αντικαταστήσουν με μια ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης, που μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους ή με κάποια άλλη λύση. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα.

Η αμερικανική εταιρεία είχε επιτρέψει τον Μάρτιο στους επιχειρηματικούς μόνο χρήστες της να χρησιμοποιούν λογαριασμούς χωρίς passwords, ένα σύστημα που πλέον θα καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο στους πάντες.

Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα που φέρνει η εταιρεία

Όταν δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα εισόδου (login) στον υπολογιστή του χωρίς κωδικό πρόσβασης, θα καλείται να δώσει το δακτυλικό αποτύπωμά του ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας σε μια κινητή εφαρμογή, καταργώντας πλέον τα passwords που είναι δυνατό κακόβουλοι τρίτοι να μαντέψουν ή να υποκλέψουν.

Οι χρήστες των Windows, σύμφωνα με το BBC, θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν γρήγορη είσοδο στον υπολογιστή τους π.χ. με κωδικό ΡΙΝ. Σε μερικές εξαιρέσεις (Office 2010, κονσόλες Xbox και Windows 8.1 ή προηγούμενα λειτουργικά συστήματα) θα συνεχίσει να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης.

Microsoft

Σε περίπτωση που χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης, π.χ. λόγω κλοπής του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, θα υπάρχει σύστημα «back-up», όπως η αναγνώριση προσώπου Windows Hello, κάποιο φυσικό κλειδί ασφαλείας ή η αποστολή κωδικών επαλήθευσης μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να επιλέξετε άλλη μέθοδο εισόδου σε λογαριασμό θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Microsoft Authenticator και να συνδέσετε σε αυτήν τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να μεταφερθείτε στο κεντρικό hub για τη διαχείριση του λογαριασμού σας (account.microsoft.com) και από εκεί να επιλέξετε Security -> Advanced Security Options -> Additional Security -> Passwordless Account -> Turn On.

Ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» στο κινητό του την εφαρμογή από τη διεύθυνση:

https://support.microsoft.com/en-us/account-billing/download-and-install-the-microsoft-authenticator-app-351498fc-850a-45da-b7b6-27e523b8702a

Στη συνέχεια πρέπει να ενεργοποιήσει από την ιστοσελίδα του λογαριασμού του Microsoft τη δυνατότητα λογαριασμού χωρίς password, μέσω της διεύθυνσης:

https://account.microsoft.com/account/Account?ru=https%3A%2F%2Faccount.microsoft.com%2F&destrt=home-index

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments