Οικονομία

Αναδρομικά: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Αναδρομικά: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους
Αναδρομικά: Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους με βάση όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους με βάση όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα και εντός των επόμενων μηνών το θέμα να επιλυθεί πλήρως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Ξεκίνησε από τον ΕΦΚΑ η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών που αφορούν στις συντάξεις και συγκεκριμένα θα βοηθήσουν στη γρηγορότερη απονομή τους. Έτσι , πάνω από 1.200 λογιστές και δικηγόροι πιάνουν δουλειά από Οκτώβριο. Μάλιστα, αυξήθηκε και ο αριθμός των θέσεων από 180 σε 1200.

Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο πιστοποίησης αυξάνονται από 180 σε 1200, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Σημειώνεται πως για την εκπαίδευση-πιστοποίηση τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

Η διαδικασία και τα ποσά των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ που καθορίζει την διαδικασία και τα ποσά αποζημίωσης δικηγόρων και λογιστών για την επίσπευση των διαδικασιών απονομής συντάξεων του e-ΕΦΚΑ. Έχουν υποβληθεί πάνω από 3.600 αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών, ενώ για τους 1.200 από αυτούς ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η εκπαίδευση και πιστοποίηση τους προκειμένου να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων εντός του Οκτωβρίου.

Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση

Ως δικαιούχοι των αποζημιώσεων ορίζονται οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες οι οποίοι, μετά από ανάθεση έχουν εκδώσει βεβαιώσεις ή έχουν συντάξει σχέδια αποφάσεων τα οποία έχουν υποβληθεί από τους ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, η ανάθεση γνωστοποιείται στον e-ΕΦΚΑ και λαμβάνει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου. Επί της βεβαίωσης ή του σχεδίου απόφασης που έχει συντάξει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας και υποβάλλει ο ασφαλισμένος στον e-ΕΦΚΑ,αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ανάθεσης. Ο e-ΕΦΚΑ ελέγχει την αντιστοιχία ανάμεσα στην υποβληθείσα βεβαίωση ή το υποβληθέν σχέδιο απόφασης και στο αντικείμενο της ανάθεσης. Εάν οι υποβληθείσες βεβαιώσεις ή σχέδια αντιστοιχούν στην ανάθεση, ο e-ΕΦΚΑ προχωρεί στην καταβολή της αντίστοιχης αποζημίωσης με ισόποση πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments