Τεχνολογία

Google Chrome: Προειδοποιεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες του

Google Chrome: Προειδοποιεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες του
Google Chrome: Τα ευπαθή σημεία του δημοφιλούς browser τα οποία άνοιξαν τον δρόμο στους χάκερς. Η προειδοποίηση της εταιρείας προς τους χρήστες.
Google Chrome: Τα ευπαθή σημεία του δημοφιλούς browser τα οποία άνοιξαν τον δρόμο στους χάκερς. Η προειδοποίηση της εταιρείας προς τους χρήστες.

Ο Google Chrome χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2.65 δισεκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόβλημα με αυτή τη μεγάλη του κυριαρχία είναι ότι ο Chrome έχει γίνει ο νούμερο ένας στόχο για hackers και σήμερα η Google δημοσίευσε μια σαφή προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες να προβούν στην αναβάθμισή του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα νέο blog post της, η Google αποκάλυψε ότι δυο νέες zero day ευπάθειες μόλις ανακαλύφθηκαν (CVE-2021-30632 και CVE-2021-30633) στον Chrome για Linux, macOS και Windows. Η κατηγοριοποίησή τους ως zero day σημαίνει ότι οι διαδικτυακοί εγκληματίες μπόρεσαν και τις εκμεταλλεύθηκαν πολύ πριν η Google τις επιδιορθώσει.

Google Chrome

Google Chrome: Τι πρέπει να κάνετε:

Όλοι οι χρήστες του Chrome καλούνται να πλοηγηθούν στις Ρυθμίσεις – Βοήθεια – Σχετικά με τον Chrome. Αν η έκδοση του browser στο Linux, macOS ή στα Windows είναι η 93.0.4577.82 και άνω τότε είσαι ασφαλής. Η Google αναφέρει ότι η νέα προστατευμένη έκδοση του Chrome θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τις επόμενες ημέρες, επομένως ίσως να μην μπορείς να προστατευθείς προς το παρόν. Google Chrome

H Google Inc. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1998 και ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

H Google Inc. είναι μια από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται GooglePlex.

Google Chrome: Η ιστορία της Google

Η Google ξεκίνησε διαφορετικά από ότι την γνωρίζουμε, καθώς ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

Πως προέκυψε το όνομα Google

Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκτ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν την Google. Ένας από τους πρώτους επενδυτές ήταν ένας συνιδρυτής της Sun Microsystems, Inc.

Στην αρχή είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκτ δολάρια. Η εταιρεία ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από τον Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκτ. αναζητήσεις ημερησίως.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.

Οι 10… εντολές της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

  • Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
  • Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
  • Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
  • Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
  • Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
  • Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
  • Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
  • Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
  • Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments