Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν μπορεί να προφυλακιστεί δεύτερη φορά

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν μπορεί να προφυλακιστεί δεύτερη φορά
Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο σκηνοθέτης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο σκηνοθέτης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης του. Σήμερα λοιπόν απορρίφθηκε η έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο σκηνοθέτης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Πιο συγκεκριμένα, με την άποψη της ανακρίτριας που χειρίστηκε τη μεγάλη δικογραφία του κατηγορούμενου, για τέσσερις βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, συντάχθηκε, εν τέλει, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, απορρίπτοντας έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος με το οποίο κρίθηκε ότι ο ήδη προφυλακισμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Το πόρισμα του δικαστικού συμβουλίου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα που εξέδωσε, υιοθέτησε την άποψη της ανακρίτριας που είχε λάβει απολογία από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με την άποψη της ανακρίτριας, και πλέον και του δικαστικού συμβουλίου, δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού σε βάρος του.

Και αυτό γιατί διότι αυτές αποτελούν μέρος της ίδιας υπόθεσης για την οποία ο ηθοποιός είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης. Να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για την δίκη

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται το επόμενο διάστημα πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών. Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι μετά και την απόρριψη της έφεσης το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κατηγορούμενο ηθοποιό είναι οι 18 μήνες.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η διαφωνία ανακρίτριας – εισαγγελέα

Η διαφωνία, με την ανακρίτρια να τάσσεται αρνητικά σε νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης και τον εισαγγελέα να ζητά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, είχε προκύψει μετά την απολογία του καλλιτέχνη, στις 8 Ιουλίου, για δύο νέες κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή ισάριθμες καταγγελίες.

Δημήτρης Λιγνάδης

Έτσι, κλήθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να εξετάσει την υπόθεση και να αποφανθεί για τον καλλιτέχνη που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ο οποίος αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο- εάν οι δικαστές τάσσονταν υπέρ της εισαγγελικής άποψης- να αυξηθεί το όριο προσωρινής κράτησής του, από τους 18 στους 24 μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments