Πολιτική

Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι ακόμα στο τραπέζι

Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι ακόμα στο τραπέζι
Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε τόσο για την πανδημία όσο και για το άνοιγμα της πλατφόρμας της τρίτης δόσης.
Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε τόσο για την πανδημία όσο και για το άνοιγμα της πλατφόρμας της τρίτης δόσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του μίλησε μεταξύ άλλων και για το εμβόλιο, το οποίο χαρακτήρισε ως αποτελεσματικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι αν υποβληθεί αίτημα συνάντησης από τον Ερντογάν θα απαντηθεί θετικά. 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ 100,3», ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το απόλυτο μέγεθος εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι ήδη αρκετά ψηλά και προσέθεσε «πως το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, κοντά στο 90% των μελών ΔΕΠ, 80% στους διοικητικούς», ενώ και στα Σώματα Ασφαλείας, «παρά τα όσα έλεγαν», όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ υψηλά».

“Η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει”

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει «ένα πρόβλημα στους 60+», οι οποίοι, εάν νοσήσουν ενδέχεται να έχουν παραπάνω προβλήματα, τονίζοντας πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια «για να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και να εμβολιαστούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα, σαν και αυτή που εφαρμόστηκε στους υγειονομικούς, «είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει», ωστόσο, διευκρίνισε ότι, προτεραιότητα τούτη την ώρα είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα, συνολικά, έτσι όπως έχουν περιγραφεί και εφαρμόζονται από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τις εισβολές αντιεμβολιαστών στα σχολεία

«Η λογική του ότι έχω εγώ μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να επιβάλω και ταυτόχρονα να υποβάλω σε τεράστιο κίνδυνο παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «συγκεκριμένοι νόμοι, συγκεκριμένες προβλέψεις, συγκεκριμένες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας προς εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, για το πώς πρέπει να αντιδρούν σε τέτοια περιστατικά. Και είναι ξεκάθαρο», επεσήμανε, ότι «η κυβέρνηση, η οργανωμένη Πολιτεία, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και να παίξει με τη φωτιά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε πως «οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει τέτοια πράγματα, οφείλει να γνωρίζει ότι θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες που επισύρει αυτή του η πράξη. Χωρίς αμφιβολία». Και προσέθεσε πως όλη αυτή η συζήτηση περί τήρησης των μέτρων και κυρίως περί εμβολιασμού, «ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη ‘Ελευθερία’. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται», υποστήριξε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέοντας πως «δεν υπήρχε και κάτι προγραμματισμένο». Από την πρώτη στιγμή, που ανακοινώθηκαν τα προγράμματα των δύο ηγετών, σημείωσε, ήταν σαφές ότι δεν συνέπιπτε η παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Την ώρα που θα φτάνει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε, ήδη θα επιστρέφει ο κ. Ερντογάν στην Άγκυρα.

«Είπε ο κ. Ερντογάν αυτό που είπε, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι καινούργιο. Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε κάποιο αίτημα, ούτε κάποια αίσθηση αλλαγής του προγράμματος. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για τις ΗΠΑ και θα φτάσει το βράδυ της Τετάρτης εκεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με ξένους ηγέτες, με αξιωματούχους του ΟΗΕ, με στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας, με ανθρώπους της ομογένειας.

Όπως είπε, η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «θα σηματοδοτήσει – για μια ακόμη φορά – την ενισχυμένη επιρροή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεθνή σκηνή. Μια επιρροή, η οποία προφανώς είναι προς όφελος της χώρας μας, των συμφερόντων μας, του ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα, τόσο στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, όσο και παγκόσμια». Επιπλέον, πολύ ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, θα είναι θέματα όπως η κλιματική κρίση, το περιβάλλον, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης.

“Έχουμε το προνόμιο να διαδραματίζουμε αυτό τον καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη”

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις σοβαρές εξελίξεις μεταξύ Γαλλίας και χωρών του AUKUS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «η θέση μας είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει το δικό της αυτόνομο πολιτικό ρόλο σ’ όλα τα επίπεδα». Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και σημείωσε ενδεικτικά: «Έχουμε το προνόμιο να διαδραματίζουμε αυτό τον καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη. Θέλουμε η Ευρώπη να ενισχύσει την αυτονομία της και την παρουσία της σ’ όλα τα επίπεδα: πολιτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά.

Ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει μια εξαιρετική σχέση με τις ΗΠΑ, που θα επισφραγιστεί με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Στο οικονομικό επίπεδο, συνεργαζόμαστε καλά με όλους τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες. Έχουμε μια εξωτερική πολιτική, ζυγισμένη πάντοτε υπό την οπτική της εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων. Αλλά και με γνώση των διακυβευμάτων στο σύγχρονο κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments