Πολιτική

Κατσανιώτης: Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας

Κατσανιώτης: Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας
Κατσανιώτης: Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την διάρκεια ομιλίας του.
Κατσανιώτης: Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την διάρκεια ομιλίας του.

Τις πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ανέλυσε, κατά την πρώτη τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού με στόχο να «τρέξει» την διαδικασία ψηφιοποίησης των διπλωματικών υπηρεσιών, να ενεργοποιήσει τις μεθόδους Δημόσιας και Θρησκευτικής Διπλωματίας και να προβάλει το πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας.

Ο κος Κατσανιώτης υπογράμμισε πως ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο που πολλαπλασιάζει το εύρος επιρροής της χώρας.

«Θεωρώ πως ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για την χώρα μας. Μεγαλώνει την πατρίδα μας και πολλαπλασιάζει το εύρος της επιρροής μας. Η Ελλάδα είναι Οικουμενική. Η καρδιά της πάλλεται σε όλον τον κόσμο. Χτυπά δυνατά μέσα από τα δραστήρια ομογενειακά σωματεία αλλά και μέσα από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά παντού στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά παρεμβαίνοντας με ένα σύντομο χαιρετισμό στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συνεδρίασε για τις Εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων «Οδυσσεύς» και του Δήμου Αργοστολίου για την Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571) στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Αποσπάσματα από την ομιλία που ο κος Κατσανιώτης πραγματοποίησε στην επιτροπή της Βουλής:

Θεωρώ πως ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για την χώρα μας. Μεγαλώνει την πατρίδα μας και πολλαπλασιάζει το εύρος της επιρροής μας. Κατσανιώτης

Κατσανιώτης: «Η Ελλάδα είναι Οικουμενική»

Η καρδιά της πάλλεται σε όλον τον κόσμο. Χτυπά δυνατά μέσα από τα δραστήρια ομογενειακά σωματεία, όπως ο «Οδυσσέας», αλλά και μέσα από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά παντού στον κόσμο.

Η συμπλήρωση 450 ετών από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821.

Αποτελεί λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία – υποχρέωση θα έλεγα – να αναγνωριστεί από την Πολιτεία η Ελληνική ναυτική ψυχή. Η θυσία των Ελλήνων. Των ηρώων που πολέμησαν σε αυτή τη Ναυμαχία στο πλευρό των Συμμαχικών Χριστιανικών Δυνάμεων και έδωσαν την ζωή τους υπέρ των Ελληνικών αξιών και των ευρωπαϊκών ιδανικών. Κατσανιώτης

Η ομογένεια είναι και θα είναι εδώ. Παρούσα για ακόμα μια φορά.

Αλλά και εμείς, η Ελληνική Πολιτεία, στεκόμαστε σταθερά αρωγός στο πλευρό της καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις επιδιώξεις της.

Παράλληλα, αγωνιζόμαστε αδιάλειπτα για την βελτίωση των υπηρεσιών που της παρέχουμε μέσω των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών. Με τον τρόπο αυτό διατηρούνται οι άρρηκτοι δεσμοί των απανταχού Ελλήνων – Αποδήμων με τις ρίζες, την ιστορία και την χώρα των προγόνων τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments