Πως Να

iOS 15: Πως να κρύψετε το email στο iPhone

iOS 15: Πως να κρύψετε το email στο iPhone
iOS 15: Μία από τις νέες υπηρεσίες του λειτουργικού είναι η δυνατότητα της απόκρυψης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του χρήστη.

Το iOS 15 είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη στα νέα iPhone, ενώ φέρνει μία πλειάδα νέων δυνατοτήτων. Αρκετούς μήνες πριν, όταν η Apple σύστησε την νέα έκδοση του iOS 15, μέσα στις αλλαγές ήταν και αυτή του iCloud να μετονομάζεται σε iCloud +. Η μετονομασία δεν ήταν τυχαία, ήρθε για να συμβολίσει νέες υπηρεσίες για τους συνδρομητές του iCloud οι οποίες θα έδιναν έμφαση στην ιδιωτικότητα, όπως το «Κρύψε το Email μου» (Hide my Email).

Πρόκειται για μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στον χρήστη να αποκτά με την βοήθεια της Apple (sign in with Apple) μια τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία θα χρησιμοποιείται αντί της πραγματικής του όταν κάνει εγγραφή σε έναν νέο ιστότοπο. iPhone

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία θα δηλώνετε στο Safari ή όπου αλλού επιλέξετε. Δεδομένου ότι η λειτουργία αφορά το νέο λειτουργικό iOS 15 θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει στην αντίστοιχη αναβάθμιση λειτουργικού.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone ή στο iPad (settings)
  • Επιλέξτε το Apple ID σας στο επάνω μέρος της σελίδας
  • Στη συνέχεια πατήστε iCloud
  • Μεταξύ των επιλογών θα δείτε και αυτή του «Κρύψε το Εmail Μου» (Hide my Email)
  • Επιλέξτε το και στη συνέχεια πατήστε «Δημιουργία νέων διευθύνσεων» (Create new adresses)
  • Πατήστε Συνέχεια (Continue) και μετά δώστε στην διεύθυνση το όνομα που θα επιλέξετε
  • Στην επόμενη καρτέλα έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε μια ετικέτα (label) που θα σας βοηθά να ανακαλείτε για πιο λόγο/χρήση την δημιουργήσατε καθώς και μια σύντομη σημείωση για τον ίδιο λόγο.
  • Πατάτε Συνέχεια και μετά Ολοκλήρωση

Η νέα «ψεύτικη» διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι έτοιμη και πλέον μπορείτε να την επιλέγετε είτε όταν στέλνετε ένα email που δεν θέλετε να φαίνεται ότι έφυγε από εσάς είτε όταν εγγράφεστε σε κάποιο website στο οποίο δεν θέλετε να γνωρίζει τα πραγματικά σας στοιχεία.

Πώς να απενεργοποιήσετε μια ψεύτικη διεύθυνση

Αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά την τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργήσατε με την βοήθεια του Hide My Email μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για να μην προωθείται στο κανονικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κανένα email από αυτή.

Για να γίνει αυτό:

  • Πηγαίνετε και πάλι στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου ή του iPad σας
  • Μπαίνετε στο Apple ID σας (στο επάνω μέρος της σελίδας που μόλις άνοιξε δηλαδή)
  • Επιλέγετε iCloud και Hide My Email
  • Εκεί βρίσκετε την διεύθυνση που θέλετε να απενεργοποιήσετε την επιλέγετε και πατάτε Απενεργοποίηση και Επιβεβαίωση απενεργοποίησης.

Εάν πάλι στο μέλλον θελήσετε να την ενεργοποιήσετε εκ νέου θα την βρείτε στη λίστα «ανενεργές διευθύνσεις» στο κάτω μέρος της οθόνης με τις ενεργές διευθύνσεις. Την επιλέγετε και την ενεργοποιείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments