Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Σήμερα η κηδεία της αδικοχαμένης Δώρας

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Σήμερα η κηδεία της αδικοχαμένης Δώρας
Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Απαρηγόρητοι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Δώρα.

Η 11η, φετινή, γυναικοκτονία έχει συγκλονίσει πανελλαδικώς την κοινή γνώμη. Η δολοφονία της Δώρας από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά κι όλη τη χώρα. Η κηδεία της αδικοχαμένης κοπέλας θα γίνει σήμερα, στις 4μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω-Ρόδου.

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλης της 32χρονης είναι απαρηγόρητοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα τι έχει συμβεί. Πως έφτασε ο μέχρι πρότινος σύντροφός της να αφαιρέσει τη ζωή της όμορφης και χαμογελαστής γυναίκας και μετά και τη δική του. Οι μαρτυρίες των γονιών της σοκάρουν!

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της μικρής αδερφής της, η οποία έγραψε σε story στο Instagram. Στη φωτογραφία φαίνονται τα δυο κορίτσια από παλιές, ανέμελες στιγμές, με την αδερφή της Δώρας να γράφει στο μήνυμά της: 

«Δε θα αλλάξω καμία στιγμή μαζί σου. Ήσουν και θα είσαι η καλύτερη αδερφή όλου του κόσμου. Δε σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Να μας προστατεύεις από εκεί που είσαι… Ήσουν και θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Σ’αγαπώ».

Η χειριστική συμπεριφορά του δράστη

Φίλη του θύματος μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα, Ελλάδα» αποκαλύπτοντας τη χειριστική συμπεριφορά του 40χρονου. «Δεν την άφηνε ούτε να βγει στο μπαλκόνι να καπνίσει και ένα βράδυ την κλείδωσε έξω από το σπίτι γιατί θεώρησε ότι είχε αργήσει», ανέφερε σε μαρτυρία στον ΑΝΤ1, φίλη του θύματος.

Οι μαρτυρίες των γονιών της Δώρας για τη συμπεριφορά του δράστη είναι αποκαλυπτικές

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις των γονιών της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι μίλησαν στο MEGA. Όπως δήλωσαν ο πρώην σύντροφός της, όσο ήταν σε σχέση, είχε εκρήξεις ζήλιας και έκανε δύσκολη τη ζωή της κόρης τους, που είχε όνειρα για την καριέρα της. Συγκεκριμένα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό και να αφοσιωθεί στη διδασκαλία της. svg%3E

«Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» δήλωσε η κ. Κατερίνα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Απίστευτες σκηνές ζηλοτυπίας

Ο θύτης ζήλευε αφόρητα την κοπέλα. Μάλιστα, δεν της επέτρεπε να βγει βόλτα και την παρακολουθούσε.

«Της έλεγε ‘δεν θα βγεις έξω’. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει» ανέφερε η μητέρα του θύματος και συνέχισε, λέγοντας πως η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «’Μαμά αποφάσισα να χωρίσω’. Της λέω ‘το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει’».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

«Δεν θέλω να βγαίνεις…»

Η συμπεριφορά του δράστη δεν ήταν καθόλου καλή και τα ξεσπάσματα του ξεπερνούσαν τα όρια. Μεταξύ άλλων, έλεγε στο θύμα ότι «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

Στην ερώτηση αν περίμεναν τέτοια τραγική εξέλιξη για τη σχέση της κόρης τους ο πατέρας της 30χρονης εκπαιδευτικού απάντησε ότι «φοβόμουν λίγο αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο». Στη συνέχεια, μάλιστα, περιέγραψε μια ξαφνική επίσκεψη του 40χρονου στο πατρικό της κοπέλας. «Είχε θέμα ο άνθρωπος. Ήρθε και μας βρήκε και μας είπε ότι εσείς δεν βοηθάτε»

Η αδερφή της  πρόσθεσε, δε, ότι «μια ημέρα πριν το περιστατικό της είχα πει «Δώρα πρόσεχε γιατί δεν έχω καλό προαίσθημα»» με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας να προσθέτει χαρακτηριστικά για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κόρη της ότι «είχε αδυνατίσει, είχε λιώσει το παιδί μου».

Η αδερφή της κοπέλας τόνισε ότι «μια ημέρα πριν το περιστατικό της είχα πει «Δώρα πρόσεχε γιατί δεν έχω καλό προαίσθημα»» με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας να προσθέτει χαρακτηριστικά για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κόρη της ότι «είχε αδυνατίσει, είχε λιώσει το παιδί μου».

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Το σκοτεινό παρελθόν του δράστη 

Σημειωνέται ότι ο 40χρονος, όπως αναφέρει το dimokratiki.gr είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη, επί τετραμήνου, υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση. Δώρα Ρόδος

Σε πρώην σύζυγό του, ο 40χρονος είχε προκαλέσει, ομοίως, προβλήματα. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, ζούσε σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει, με τον 40χρονο, πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες. Δώρα Ρόδος

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

Η ενέδρα

Το φονικό σημειώθηκε στην οδό Μόσχας στο Ροδίνι όταν ο πρώην φίλος της ηλικίας  40 ετών έστησε καρτέρι στην 32χρονη εκπαιδευτικό, με την οποία φαίνεται να είχαν χωρίσει πρόσφατα,  εκτελώντας την με κυνηγετική καραμπίνα. Ο δράστης αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο λίγα λεπτά αργότερα.

Ο δράστης ήταν τεχνίτης αλουμινάς, είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο παρελθόν, ωστόσο ήταν διαζευγμένος με ένα παιδί.

Ακόμη, πριν χρόνια, ο γυναικοκτόνος είχε χάσει την όραση του για δύο χρόνια, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε υποστεί.

Με την 31χρονη διατηρούσε δεσμό τους τελευταίους εννέα μήνες. Μάλιστα, το ζευγάρι από τον περασμένο Ιουλίο αποφάσισε να συγκατοικήσει και από τότε άρχισαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους. Η συγκατοίκηση κράτησε για δύο μήνες, ενώ πριν 10-15 μέρες το θύμα και ο θύτης χώρισαν.

«Όλοι γνώριζαν»

Ο 40χρονος φαίνεται πως έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν.

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Ντόρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments