Οικονομία

Τσακίρης: Έως το τέλος του 2021 η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τσακίρης: Έως το τέλος του 2021 η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Τσακίρης: Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η έκδοση της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης. Συνολικά θα διατεθούν από ένα συνολικό «πακέτο»3,9 δισ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η έκδοση της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης. Συνολικά θα διατεθούν από ένα συνολικό «πακέτο»3,9 δισ. ευρώ.

Τι έγραψε στο twitter ο κ. Γιάννης Τσακίρης

Σύμφωνα με ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, στο twitter: «έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από ένα «πακέτο» 3,9 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η μετατροπή των ελληνικών επιχειρήσεων σε εξωστρεφείς. H ανασύνταξή τους είναι σημαντική ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας».

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε η έβδομη τροποποίηση της απόφασης ένταξης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ», σχετικά με την ένταξη 1.241 αιτήσεων χρηματοδότησης, συνολικής δημόσιας δαπάνης 11.251.855,72 ευρώ. Ειδικότερα, οι 1.234 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιας δαπάνης 10.749.714,72 ευρώ, ενώ οι 7 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις με δημόσια δαπάνη 502.141,00 ευρώ.

ΕΣΠΑ

Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις εστίασης από τη δράση ΕΣΠΑ έχουν αποπληρωθεί

Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις εστίασης έχουν αποπληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ σημείωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης έγραψε στην ανάρτησή του «Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις εστίασης έχουν αποπληρωθεί, ενώ συνεχίζουμε δυναμικά και με τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς κάθε 3 μέρες γίνονται πληρωμές».

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε η 7η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» , σχετικά με την ένταξη επιπλέον 414 επιχειρηματικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 62.059.513,37 ευρώ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 616.681.182,22 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε επίσης η 6η τροποποίηση της απόφασης ένταξης ωφελούμενων στο πλαίσιο της δράσης «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» σχετικά με την ένταξη επιπλέον 93 ωφελούμενων με δημόσια δαπάνη 431.008,24 ευρώ. Οπότε, οι συνολικά ενταγμένοι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 9.863 και η συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 46.253.007,32 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε η 13η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την ένταξη, ακόμη, 24 επιχειρηματικών σχεδίων/πράξεων συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 598.869,00 ευρώ. Ειδικότερα, 3 επιχειρηματικά σχέδια αφορούν στην πρώτη περίοδο υποβολών, 6 στη δεύτερη και 15 στην τρίτη περίοδο υποβολών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments