Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδας: Ο Λιόλιος πρότεινε στον Σπανούλη τη θέση του προπονητή

Εθνική Ελλάδας: Ο Λιόλιος πρότεινε στον Σπανούλη τη θέση του προπονητή
Εθνική Ελλάδας: Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ και έχει ήδη αρχίσει τις κινήσεις του και για την Εθνική Ελλάδας, όπου και αναμένεται να υπάρξει διπλή αλλαγή προπονητή.

Σκέφτεται να προτείνει τον Βασίλη Σπανούλη ο Βαγγέλης Λιόλιος για προπονητή της Εθνικής Ελλάδος.

Ο ηγέτης του Προμηθέα Πάτρας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη για να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στο Eurobasket του 2022, αλλά σκοπεύει να αντικαταστήσει και τον Θανάση Σκουρτόπουλο για τα “παράθυρα” των προκριματικών.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ετοιμάζεται για μία λύση τύπου Ρικ Πιτίνο, αφού μέσα στη σεζόν δεν θα μπορεί να αφήσει τη ρωσική ομάδα και έτσι ο Λιόλιος φέρεται να πρότεινε στον Βασίλη Σπανούλη να κάνει το… βήμα προς την προπονητική, μέσα από την Εθνική Ελλάδας.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση και έχει στο μυαλό του να ξεκινήσει καριέρα προπονητή, αλλά σε πρώτη φάση εμφανίζεται αρνητικός για μία τόσο σημαντική θέση. Αν τελικά αρνηθεί την πρόταση, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ σκέφτεται τον Στέφανο Δέδα της ΑΕΚ, ως ιδανική λύση.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής.

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε στη Λάρισα στις  7 Αυγούστου 1982. Είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2010, στη Βasket League ΣΚΡΑΤΣ και την Ευρωλίγκα, για την ομάδα του  Πειραιώς. Είναι 1.93, και παίζει ως Point Guard και Shooting Guard εξίσου, ενώ είναι γνωστός και με τα ψευδώνυμα: Kill Bill, V-Span και MVP (Most Vasilis Player). Είναι ο σημερινός πρώτος σκόρερ και πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος και ο πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία της Ευρωλίγκα, καθώς και δεύτερος σκόρερ της.

Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στη Λάρισα, κατόπιν πήγε στο Μαρούσι, όπου το 2002 βραβεύτηκε ως Καλύτερος Νέος της σεζόν. Επίσης, η σεζόν 2004-05, ήταν εξαιρετική για αυτόν, καθώς βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του, στα τελικά του Πρωταθλήματος και το ULEB. Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στον Παναθηναϊκό, όπου εκεί έγινε ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2005-06, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, αν και ρούκι (rookie) στη διοργάνωση, βρέθηκε στην καλύτερη ομάδα. Κατόπιν, έκανε ένα μικρό πέρασμα από το NBA, τη σεζόν 2006-07, παίζοντας στους Χιούστον Ρόκετς. Μετά, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει την Ευρωλίγκα της σεζόν 2008-09, ενώ, παράλληλα, κηρύχθηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 της διοργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments