Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή απεγκλωβισμού τραυματία στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή απεγκλωβισμού τραυματία στο Αρκαλοχώρι
Σεισμός στην Κρήτη: Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί έχει αφήσει πίσω του έναν νεκρό. Ο άνδρας έχασε την ζωή του όταν τον καταπλάκωσε η οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ιερός ναός του Προφήτη Ηλεία στο Αρκαλοχώρι κατέρρευσε πλήρως και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο σημείο και καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια. Σεισμός στην Κρήτη

Ο άνδρας, αφού απεγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ. Όπως επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Μίνωα – Πεδιάδας, Ιωάννης Δρακάκης, πρόκειται για εργάτη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες αναστήλωσης στον Προφήτη Ηλία. Στο σημείο βρίσκονταν και άλλοι εργάτες, οι οποίοι όμως ήταν έξω από τον ιερό ναό και δεν φαίνεται να υπέστησαν κάποιον τραυματισμό, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε τραυματισμένος, χωρίς – σύμφωνα με τις πληροφορίες να κινδυνεύει η ζωή του. Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Δυο ακόμα απεγκλωβισμοί έγιναν στο Αρκαλοχώρι, ένας στο Αρχοντικό κι ένας στα Ρουσσοχώρια.

Σεισμός στην Κρήτη: Δείτε βίντεο με τον απεγκλωβισμό του τραυματία

Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές υλικές ζημιές

Κατάρρευση κτιρίων, εκκλησιών, εγκλωβισμοί πολιτών και πολλές υλικές ζημιές, τόσο σε χωριά, όσο και στον αστικό ιστό της πόλης του Ηρακλείου, επέφερε ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη, σήμερα το πρωί (27/9). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το νησί υπάρχει ένας νεκρός που είχε εγκλωβιστεί σε εκκλησία κι έπεσε πάνω τους τοίχος, στο Αρκαλοχώρι.

«Δύσκολα τα πράγματα, πάρα πολλές ζημιές ιδίως σε παλιά πετρόκτιστα κτίρια», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Εμμανουήλ Κοκοσάλης, Δήμαρχος Αρχάνων αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα την Κρήτη.

«Ήρθε αυτός ο σεισμός για να αποτελειώσει αυτό που έκαναν οι πρώτοι, το προηγούμενο διάστημα», σχολίασε. «Έχουμε προβλήματα σε πολλά έργα υποδομής, οδικά δίκτυα και δίκτυα ύδρευσης, έχουμε καταπτώσεις στους δρόμους» Όπως ανέφερε όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στους δρόμους και αυτό που ευελπιστούν όλοι είναι να μην έχουν πληγεί ανθρώπινες ζωές. Όπως εκτίμησε το μέγεθος της καταστροφής, που είναι σημαντική, θα φανεί το βράδυ και πρόσθεσε πως από πληροφορίες που λαμβάνει αρκετά σπίτια ισοπεδώθηκαν στο Αρκαλοχώρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments