Οδηγός

Επίδομα φυσικού αερίου: Σε ποιους θα χορηγηθεί – Κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή

Επίδομα φυσικού αερίου: Σε ποιους θα χορηγηθεί – Κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή
Επίδομα φυσικού αερίου: Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκτός από τις γονικές παροχές, μείωση ΦΠΑ και την επιδότηση φυσικού αερίου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκτός από τις γονικές παροχές, μείωση ΦΠΑ και την επιδότηση φυσικού αερίου.

Τι αναφέρει η τροπολογία

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της τροπολογίας, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών «δύναται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου».

Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών, καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης, το ύψος της επιδότησης ανα θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία,ο τρόπος χορήγησης της ο χρόνος εκκαθάρισης ,η περίοδος κατανάλωσης,ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων.

Τι άλλο περιλαμβάνει η τροπολογία

Νέος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

Η τροπολογία που κατατέθηκε ορίζει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστής ΦΠΑ και στα γυμναστήρια καθώς και τις σχολές χορού από 24% σε 13%. Από την 1η Οκτωβρίου επεκτείνεται και η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στο τουριστικό πακέτο.

Μειωμένος από το 13% στο 6% θα είναι από την 1η Οκτωβρίου 2021 και ο ΦΠΑ των ζωοτροφών για ζωική παραγωγή, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος και να δοθούν κίνητρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments