Πολιτική

«Κεραυνοί» της ΝΔ κατά Καμμένου: Θα διαψεύσει ο Τσίπρας τον πρώην συγκυβερνήτη του

«Κεραυνοί» της ΝΔ κατά Καμμένου: Θα διαψεύσει ο Τσίπρας τον πρώην συγκυβερνήτη του
«Κεραυνοί» της ΝΔ κατά Καμμένου: Σκληρή πολεμική της κυβέρνησης κατά του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, για τις δηλώσεις του περί «εξαγοράς» βουλευτών.

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, περί «εξαγοράς» των βουλευτών των ΑΝΕΛ, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι οι «κεραυνοί» της ΝΔ που εκτοξεύτηκαν κατά του κου Πάνου Καμμένου:

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση:

«Έχουν περάσει τρία εικοσιτετράωρα αφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα μετά τις απίστευτες καταγγελίες του κ. Καμμένου περί εξαγοράς βουλευτών του. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα βρει μια κουβέντα για να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες του πρώην συγκυβερνήτη του», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της ΝΔ.

«Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το ερώτημα: Θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας; Θα διαψεύσει τον πρώην συγκυβερνήτη του;».

«Κεραυνοί» της ΝΔ κατά Καμμένου: Οι επίμαχες δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Σκάι, την 1η Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για εξαγορά των βουλευτών του κόμματός του:

«Είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, εγώ ήμουν το ‘αναγκαίο κακό’ όπως είπε. Εγώ θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καλό οι ΑΝΕΛ, γιατί σταματήσαμε το κακό. Φανταστείτε να υπήρχε στρατόπεδο Άρης Βελουχιώτης, όπως είχε προτείνει ο κ. Ήσυχος, οι σχέσεις με την εκκλησία, άλλα νομοσχέδια και η συνθήκη των Πρεσπών, για την οποία έφυγα από την πολιτική και από την κυβέρνηση».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Πώς να ρίξω την κυβέρνηση, με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές μου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πάνος Καμμένος: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Πάνος Καμμένος είναι ο πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, είναι παντρεμένος με την Ελένη Τζούλη και έχει πέντε παιδιά. Είναι μέλος της Βουλής των Ελλήνων από το 2012.

Ο Πάνος Καμμένος είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και είναι γιος του Ηλία Καμμένου. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλιά οικογένεια του Γαλαξειδίου, μέλη της οποίας διετέλεσαν πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου, αντιστράτηγοι κ.α. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία. Ο Πάνος Καμμένος είναι παντρεμένος με την Ελένη Τζούλη και έχει πέντε παιδιά, τον Νίκο, την Πολυτίμη-Δέσποινα, τον Γιάννη, τον Λευτέρη και τον Ηλία.

Ίδρυσε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 2012, αφού αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία, λόγω της αντίθεσης με τη μνημονιακή πολιτική, την οποία όμως υποστήριξε από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2015 στη συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική σταδιοδρομία

  • Η πρώτη φορά που εκλέχθηκε βουλευτής ήταν το 1993 με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών.
  • Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με τη ΝΔ ως τις εκλογές του 2009.
  • Το 2007 διορίστηκε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
  • Στις 16 Νοεμβρίου του 2011 ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
  • Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε οριστικά από το κόμμα μαζί με άλλους 20 βουλευτές.
  • Στις 21 Ιανουαρίου 2012 με δηλώσεις του ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος (ΑΝΕΛ).
  • Στις 24 Φεβρουαρίου 2012 ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και δημοσίευσε την διακήρυξη του.
  • Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν 670.329 ψήφους και αναδείχτηκαν τέταρτο κόμμα.
  • Τον Ιανουάριο του 2015 και ύστερα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκίνησε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο Πάνος Καμμένος ορίστηκε Υπουργός Άμυνας
  • Στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε ξανά κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να τοποθετείται και πάλι στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
  • Στις 13 Ιανουαρίου 2019 παραιτήθηκε από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με αφορμή την ονοματοδοσία της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments