Pagenews.gr / Ελλάδα / Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Επίθεση με βιτριόλι: Παρούσες ξανά στο δικαστήριο το θύμα Ιωάννα Παλιοσπύρου και η δράστις Έφη Κακαραντζούλα.
Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε λίγο πριν 09:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να δώσει το «παρών» στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι που της άλλαξε την ζωή τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Σήμερα καταθέτουν ως μάρτυρες οι γιατροί, διάφορων ειδικοτήτων, που ανέλαβαν να σώσουν την Ιωάννα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα, ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ για την ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν.
Μεταξύ των μαρτύρων θα είναι και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου. Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Θα είμαι κάθε μέρα στο δικαστήριο»
Το είχε πει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι: «θα είμαι κάθε μέρα στο δικαστήριο». Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει πράξη τα λόγια της. Παρούσα για δεύτερη φορά και η κατηγορούμενη.
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έφτασε στο δικαστήριο
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης (05.10.2021) συνοδευόμενη από τον εκ των δικηγόρων της, Νίκο Αλεξανδρή. Η καθ’ ομολογίαν δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020, έφτασε λίγο μετά αλλά την έβαλαν στο κτίριο από τη Λουκάρεως, μακριά από τις κάμερες.
Το δικαστήριο θα ακούσει τους επιστήμονες που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως οι πλέον ειδικοί που επί σειρά μηνών ανήκουν στην ομάδα, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της 36χρονης, που θα μπορέσουν έγκυρα και αξιόπιστα να τοποθετηθούν για το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα απασχολήσει τους δικαστές. Οι γιατροί αναμένεται με την ανάδειξη της κατάστασης που αντιμετώπισαν με την ασθενή τους, να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε καρτέρι στην Ιωάννα κρατώντας μία μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.
Η Πολιτική Αγωγή παράλληλα αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης. Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί “η εμμονή” της κατηγορουμένης με την Ιωάννα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Θύμα κλοπής στο μετρό ο διευθυντής Επειγόντων της Αμαλιάδας: Αναγκάστηκε να ζητιανέψει για να επιστρέψει
Ο κ. Δημητρόπουλος, γιατρός από την Αμαλιάδα μπήκε στο μετρό από το Περιστέρι, αλλά στο Σύνταγμα επικράτησε συνωστισμός λόγω καθυστερήσεων και, όπως είπε, "μέσα σε αυτό το σκηνικό, το πορτοφόλι μου έκανε φτερά"
Ένοπλες Δυνάμεις: Με ανακατάληψη βραχονησίδας ολοκληρώθηκε η αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας
Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της ανταπόκρισης των στρατιωτικών δυνάμεων σε συνθήκες κρίσης και περιελάμβανε το σενάριο ανακατάληψης βραχονησίδας, μια ιδιαίτερα απαιτητική επιχειρησιακή δοκιμασία.
Γλυφάδα: Σοκ και αναπάντητα ερωτήματα για τον 40χρονο που βρέθηκε νεκρός σε κάδο ανακύκλωσης
Ο 40χρονος άνδρας απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Η στιγμή της θανατηφόρας καραμπόλας που κόστισε τη ζωή σε 64χρονη
Από τη σύγκρουση το ένα όχημα πέρασε από τη διασταύρωση, στο ύψος της πρώην αμερικανικής βάσης, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε διαδοχικά με το τρίτο ΙΧ και το ταξί
Το σχόλιο σας