Πολιτική

Καραμανλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ονομαστική ψηφοφορία στην ελληνογαλλική συμφωνία

Καραμανλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ονομαστική ψηφοφορία στην ελληνογαλλική συμφωνία
Καραμανλής: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή αναφορικά με την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

Στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στην ελληνογαλλική συμφωνία, αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κος Καραμανλής απέδωσε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

«Ο Ερντογάν είναι πιεσμένος και απομονωμένος αυτή τη στιγμή. Η τουρκική οικονομία έχει δομικά ζητήματα και αυτά φαίνεται ότι δεν ξεπερνιούνται. Η νεότερη ιστορία της Τουρκίας δείχνει ότι όταν οι ηγέτες της έχουν εσωτερικά προβλήματα, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών τους», είπε ο κ. Καραμανλής. Καραμανλής

Αναφερόμενος στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, σημείωσε ότι έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ μακράς παράδοσης, καθώς «η Ελλάδα και η Γαλλία είναι αδελφά έθνη». Όπως είπε, με αυτή τη συμφωνία η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το κενό στην Ανατολική Μεσόγειο και ενισχύονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. «Δεν κάνουμε κούρσα εξοπλισμών, αλλά εφαρμόζουμε το δόγμα της αποτρεπτικότητας», υπογράμμισε.

Ο κος Καραμανλής αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λυπηρό σε αυτή την ιστορική συμφωνία να έχει αυτή τη στάση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία», είπε ενώ ερωτηθείς αν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία, είπε «θα δούμε».

Μητσοτάκης

Ως προς την πανδημία και τη στάση της εκκλησίας, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι η εκκλησία έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. «Υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος, ο επικεφαλής της Εκκλησίας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν παρελάσεις και η σημερινή υγειονομική εικόνα της χώρας το επιτρέπει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments