Πολιτική

Νέα μέτρα: Καταργούνται τα μίνι lockdown – Πλήρης ελευθερία για εμβολιασμένους στην εστίαση

Νέα μέτρα: Καταργούνται τα μίνι lockdown – Πλήρης ελευθερία για εμβολιασμένους στην εστίαση
Νέα μέτρα: Τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε 15 ημέρες.

Ανακοινώσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα σχετικά με την πανδημία πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Νέα μέτρα: Καταργούνται τα τοπικά lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές» – Πλήρης ελευθερία για εμβολιασμένους στην εστίαση

Αρχικά όπως τόνισε ο κος Πλεύρης καταργούνται τα τοπικά lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ανέφερε πως θα ισχύουν για 15 ημέρες και θα επανεξετάζονται, ενώ θα αρχίσει η εφαρμογή τους από το Σάββατο 09/10/2021. Oι κόκκινες περιοχές θα έχουν το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης και δεν θα συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη πλήρη ελευθερία στους χώρους με εμβολιασμένους. Στους αμιγείς χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται. Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Νέα μέτρα

«Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγνώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους», είπε ακόμα. Σημείωσε ακόμη ότι στις περιοχές όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη τα κρουσματα ειναι λιγοτέρα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες. Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χάσαμε νεαρό παιδί στην Βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Νέα μέτρα: Ζωντανά οι ανακοινώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments