Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τρεις οι νεκρές μοναχές στην «αδελφότητα των αρνητών»

Θεσσαλονίκη: Τρεις οι νεκρές μοναχές στην «αδελφότητα των αρνητών»
Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα προπύργια αντιεμβολιαστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά του κορωνοϊού σε αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαβιούν συνολικά 17 μοναχές και οι περισσότερες δεν έχουν εμβολιαστεί. Η διασπορά φαίνεται πως είναι εκτεταμένη, καθώς η μονή που φημολογείται ότι είναι το «προπύργιο» των αρνητών, μετράει ήδη τρεις νεκρές αδελφές μεταξύ των μοναχών.

Θεσσαλονίκη: 11 ανεμβολίαστες μοναχές από τις 17

Από τις 17 μοναχές του μοναστηριού, μαζί με αυτές που έχασαν τη ζωή τους, οι 11 ήταν ανεμβολίαστες. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή περίπου 60 ετών από κορονοϊό, πριν λίγες μέρες μία μοναχή 78 ετών έχασε επίσης τη ζωή της χτυπημένη από τη φονική νόσο που έχει απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου είχε πεθάνει ακόμα μία μοναχή για την οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν εμβολιασμένη ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε η θανούσα ήταν εμβολιασμένη είτε όχι, έχει ανακύψει μείζον θέμα και οι υγειονομικές Αρχές καλούνται να επέμβουν άμεσα για να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά και πολύ περισσότερο δε, ακόμα περισσότερες ανθρώπινες απώλειες.

Θεσσαλονίκη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες του voria.gr αναφέρουν, επίσης, πως μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΕΚΑΒ καλείται από το μοναστήρι για διακομιδή στα νοσοκομείο μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια της χώρας είναι η σημερινή δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη ο οποίος τόνισε ότι τα περίπου 1.000 μοναστήρια της Ελλάδας αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments