Πολιτική

Κεραμέως: Αγωγή κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στα σχολεία τη Δευτέρα

Κεραμέως: Αγωγή κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στα σχολεία τη Δευτέρα
Κεραμέως: Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης, την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη.

Τη Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση των εκπαιδευτικών ενώσεων

Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10, που είναι η ημέρα προκήρυξης της απεργίας των εκπαιδευτικών θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Κεραμέως

Κεραμέως: Η αξιολόγηση προχωρά

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις τις στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. «Η αξιολόγηση σημαίνει ότι όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συζητήσουν ως συνδιαμορφωτές πώς μπορεί να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό έργο», είπε η κυρία Κεραμέως ερωτηθείσα για το χθεσινό συλλαλητήριο και τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι στρέφονται κατά νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί.

Δεν πιστεύω ότι η αντίδραση εκπροσωπεί τη μάζα και διαχωρίζω τη στάση της μεταξύ συνδικαλιστικής ηγεσίας και εκπαιδευτικών, συνέχισε η υπουργός, κάνοντας λόγο για fake news που διακινούνται σχετικά με περικοπή πόρων για τα σχολεία. «Σκοπός είναι να δώσουμε καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά μας» τόνισε ακολούθως, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει χώρα στην Ε.Ε. που να μην κάνει αξιολόγηση και δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκπαιδευτικούς που να μην το θέλει, πρόσθεσε. Τέλος, σε ερώτηση τηλεθεατή σχετικά με απορριφθέντες εκπαιδευτικούς λόγω παραβόλου , η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι γίνεται «προσπάθεια να ανοίξουν το συντομότερο οι πίνακες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments