Τεχνολογία

Facebook: «Συγγνώμη» για το νέο δίωρο μπλακ άουτ – Που οφειλόταν

Facebook: «Συγγνώμη» για το νέο δίωρο μπλακ άουτ – Που οφειλόταν
Facebook: Με ανακοίνωση της, η γνωστή εταιρεία απολογήθηκε για τις νέες διαταραχές στις πλατφόρμες της.

Η εταιρεία Facebook Inc ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες της για τη δίωρη διακοπή των υπηρεσιών της χθες Παρασκευή.

Όπως τόνισε η αμερικανική έταιρεία, η νέα διακοπή στις πλατφόρμες της προήλθε από ελαττωματική ρύθμιση παραμέτρων, στο δεύτερο περιστατικό κατάρρευσης μέσα σε μια εβδομάδα του παγκόσμιου συστήματος του τεχνολογικού κολοσσού. Facebook

Facebook: «Ειλικρινά συγγνώμη»

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πλατφόρμες της, Facebook Messenger και Workplace επηρεάστηκαν από την τελευταία διακοπή λειτουργίας.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη σε όποιον δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στα προϊόντα μας τις τελευταίες δύο ώρες», ανέφερε η εταιρεία.

«Διορθώσαμε το πρόβλημα και όλα θα πρέπει να επανέλθουν στο φυσιολογικό τώρα» πρόσθεσε. Facebook

Το προηγούμενο…

Τη Δευτέρα, ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για ελαττωματική ρύθμιση παραμέτρων η οποία προκάλεσε τη διακοπή σχεδόν έξι ωρών που εμπόδισε 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες της εταιρείας να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές της, WhatsApp, Instagram και Messenger.

Η διακοπή της Δευτέρας ήταν η μεγαλύτερη που κατέγραψε ποτέ ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Facebook

Λίγα λόγια για το Facebook

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League (χαρακτηρισμός μιας ομάδας οκτώ ελίτ πανεπιστημίων των ΗΠΑ). Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Το 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

Στις 25 Μαρτίου 2014, η Facebook Inc. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Oculus VR. Η Oculus εξαγοράστηκε από το Facebook για 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Facebook.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 99% των μετοχών του στο Facebook. Στις 23 Αυγούστου 2016, το αφεντικό του Facebook πούλησε το πρώτο πακέτο μετοχών αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική υποστήριξη της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg. Η τιμή μετοχής της εταιρείας δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου. Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία Chan Zuckerberg δεν είναι ένα πραγματικό ίδρυμα, αλλά μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ο Zuckerberg μπόρεσε να κρατήσει χαμηλές τις φορολογικές πληρωμές και να εμφανιστεί ως ευεργέτης στα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments