Πως Να

Πως να βάλετε Windows 11 αν δεν υποστηρίζονται από την CPU σας

Πως να βάλετε Windows 11 αν δεν υποστηρίζονται από την CPU σας
Windows 11: Δείτε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft στον υπολογιστή σας ακόμη κι αν ο επεξεργαστής σας δεν το υποστηρίζει.
Windows 11: Δείτε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft στον υπολογιστή σας ακόμη κι αν ο επεξεργαστής σας δεν το υποστηρίζει.

Πολλά είναι τα παράπονα χρηστών οι οποίοι διαθέτουν σχετικά νέα PCs αλλά η αναβάθμιση σε Windows 11 δεν είναι διαθέσιμη για αυτούς, συνήθως επειδή διαθέτουν Intel επεξεργαστή παλαιότερο της 8ης γενιάς ή AMD επεξεργαστή προγενέστερο του Ryzen 3.

Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος να το παρακάμψετε αυτό σε τρία βήματα και μάλιστα χωρίς μεγάλο ρίσκο, αφού βασίζεται σε ένα “registry hack” που επιτρέπει η Microsoft.

Καταρχάς πρέπει να κατεβάσετε το ISO αρχείο των Windows 11 από τη σελίδα της Microsoft. Επιλέξτε τη γλώσσα και το 64-bit Download και θα κατέβει ένα αρχείο μεγέθους 5.1GB.Έπειτα, επιλέξτε την Έναρξη, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε enter. Στο Registry Editor που θα ανοίξει, βρείτε το HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetupMoSetup, απλά κάνοντας copy τη διεύθυνση από εδώ και κάνοντας paste στην μπάρα αναζήτησης του επεξεργαστή μητρώου. Στο δεξί παράθυρο κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε New>DWORD(32-bit)Value.

Ονομάστε το AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που μόλις δημιουργήσατε και αλλάξτε την τιμή στο Value data από 0 σε 1 και πατήστε OK.Windows 11Τέλος, όταν κατέβει το ISO αρχείο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Open with > Windows Explorer για να κάνετε mount τον εικονικό δίσκο και έπειτα κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης. Αν τα κάνατε όλα σωστά, αντί για ένα μήνυμα απόρριψης θα δείτε ένα μήνυμα προειδοποίησης και θα σας δοθεί η δυνατότητα να εγκαταστήσετε τα Windows 11.Να θυμίσουμε όμως πως η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να μην αναβαθμίζει τα Windows που έχουν εγκατασταθεί με πλάγιους τρόπους, αν αυτοί οι επεξεργαστές αποτελέσουν πρόβλημα ασφαλείας στο μέλλον.

Windows 11: Πως να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας

Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, διατίθεται διεθνώς ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10.

Συμβουλές για την αναβάθμιση

Windows 11

Κατεβάζοντας το PC Health Check app θα μάθετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να τρέξει τα Windows 11. Αν μπορεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Microsoft για το download των Windows 11.

  • Από εκεί, ο εύκολος τρόπος είναι μέσω του Windows 11 Installation Assistant. Απλά κατεβάστε το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες.
  • Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα bootable USB επιλέγοντας Create Windows 11 Installation Media.
  • Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε το ISO αρχείο.

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο υπολογιστής

Τα Windows 11 απαιτούν Intel 8ης γενιάς Coffee Lake ή Zen 2 επεξεργαστές και μεταγενέστερους. Χρειάζεται ακόμα TPM 2.0, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια υπολογιστών που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν επίσημα.

Αν δε δείτε την αναβάθμιση άμεσα μην ανησυχείτε, καθώς η Microsoft την προσφέρει σταδιακά, με τις προβλέψεις της να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της προσφοράς μέχρι τα μέσα του 2022.

Κάποιες από τις αλλαγές

Ανάμεσα στις νέες αλλαγές, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments