Οδηγός

Συντάξεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό

Συντάξεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό
Συντάξεις: Σε λειτουργία έχει τεθεί από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 η πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να έχουν άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση.

Σε λειτουργία έχει τεθεί από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 η πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να έχουν άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση. Μέσα από την ειδική πλατφόρμα, που τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στην επιλογή: «Ενημερωτικό σημείωμα αναδρομικών N. 4670/2020».

Τι αφορά η ενημέρωση

Η ενημέρωση αφορά:

  • α) την εκκαθάριση των αναδρομικών τους,
  • β) σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία,
  • γ) αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους, κλπ.

Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο για τους νέους (με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016) όσο και για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Αναδρομικά ποσά ύψους 26,1 εκατ. ευρώ σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους καταβλήθηκαν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου με εμβόλιμη πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ έπειτα από τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους κατ΄εφαρμογή του νόμου 4670/2020. Παράλληλα, από τον επανυπολογισμό προκύπτουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις που θα καταβάλλονται σταδιακά από τον Οκτώβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments