Οικονομία

Γιάννης Οικονόμου: Πρωτοφανής ενεργειακή κρίση των τελευταίων 45 ετών – Τι είπε για το μέρισμα

Γιάννης Οικονόμου: Πρωτοφανής ενεργειακή κρίση των τελευταίων 45 ετών – Τι είπε για το μέρισμα
Γιάννης Οικονόμου: Για τα αύξηση των τιμών στην ενέργεια, το κοινωνικό μέρισμα, τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας αλλά και την τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για τα αύξηση των τιμών στην ενέργεια, το κοινωνικό μέρισμα, τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας αλλά και την τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για τα ενεργειακά

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως βιώνουμε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση των τελευταίων 45 ετών και είπε πως «Δεν θα κάτσουμε αδρανείς ή με σταυρωμένα τα  χέρια, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ο Πρωθυπουργός έχει πρωταγωνιστήσει στο να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις το θέμα».

Για την ΑΜΚ στη ΔΕΗ

Σε ερώτηση για τη ΔΕΗ μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δεν θα μπορούσε να στηρίξει τον καταναλωτή αν δεν είχε τους μετόχους. Αν είχαμε μία ΔΕΗ που θα είχε περισσότερες πηγές παραγωγής, αν είχαμε μία ΔΕΗ που θα μπορούσε να πάρει περισσότερο ρεύμα από τον ήλιο και τον αέρα, σήμερα θα πληρώναμε πολύ λιγότερο».

Τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα

«Σε λίγες μέρες θα έχουμε τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και εκεί θα υπάρχουν ανακοινώσεις, διαβεβαιώνοντας πως «κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος», και πως «έχουμε αποδείξει πως όχι μόνο μπορούμε να παράγουμε πλούτο, αλλά και να τον μοιράσουμε».

Για τα εληνοτουρκικά

«Η νευρικότητα της Τουρκίας αποτυπώνει την εμβέλεια της συμφωνίας μας με τη Γαλλία», παρατήρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για μια συμφωνία με «τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη,  με τιμές συμφέρουσες, με άμεση παράδοση» και από την άλλη μια συμφωνία που επιτρέπει στη χώρα «να έχει στο πλευρό της τη μεγαλύτερη αμυντική δύναμη της Ευρώπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments