Αθλητισμός

Ισπανία 1-2 Γαλλία: Κατέκτησαν το National League η τρικολόρ

Ισπανία 1-2 Γαλλία: Κατέκτησαν το National League η τρικολόρ
Ισπανία 1-2 Γαλλία: Γιατί μέτρησε το νικητήριο γκολ του Εμπαπέ.

Με ανατροπή η Εθνική Γαλλίας κέρδισε την Ισπανία με 2-1 στον τελικό του National League και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Η «Φούρια Ρόχα» προηγήθηκε με τον Οϊαρθάμπαλ, αλλά οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν άμεσα, δυο λεπτά αργότερα, με εκπληκτικό γκολ του Μπενζεμά και στο 80′ έκαναν την ανατροπή με το τέρμα του Εμπαπέ που τους έδωσε τη νίκη και τον τίτλο.

Το αμφισβητούμενο γκολ της νίκης

Το γκολ του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν αμφισβητήθηκε έντονα, καθώς φαίνεται πως υπάρχει οφ σάιντ την ώρα που φεύγει η μπάλα από την ασίστ του Τεό Ερναντές που έβγαλε τετ α τετ τον Γάλλο επιθετικό με τον Ουνάι Σιμόν. Ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία του και το VAR συμφώνησε με την απόφαση του να μην υποδείξει σε αντικανονική θέση τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους Ισπανούς, αλλά όπως αποδεικνύεται το γκολ ορθώς μέτρησε, καθώς μπορεί όντως ο 22χρονος να είναι πιο μπροστά από τους αμυνόμενους της αντίπαλης ομάδας, ωστόσο υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που δε φάνηκε στη ζωντανή ροή της φάσης. 

Για αυτό μέτρησε το γκολ του Εμπαπέ

Η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Έρικ Γκαρθία, που προσπάθησε να ανακόψει την πάσα και γι’ αυτό ακριβώς μέτρησε κανονικά ό,τι συνέβη από εκείνο το σημείο και μετά, με τον βοηθό να πράττει επίσης ορθά, μη σηκώνοντας τη σημαία και αφήνοντας τη φάση να εξελιχθεί.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (75′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84′ Φορνάλς), Τόρες (84′ Μερίνο), Οϊαρθάμπαλ, Σαράμπια (61′ Πίνο)

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (43′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (80′ Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90′ Βερτού), Μπενζεμά, Εμπαπέ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments