Διεθνή

Χουλουσί Ακάρ: Παράλογες οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα

Χουλουσί Ακάρ: Παράλογες οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα
Χουλουσί Ακάρ: Συνεχίζει το δρόμο των προκλήσεων, ενώ αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο τους πολιτικούς και τις δηλώσεις τους.

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ αυτή τη φορά για την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία.  Λίγες μέρες μετά την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως «στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί με επιθετική ρητορική προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση αντί να βρουν λύσεις στα προβλήματα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων, στον απόηχο τόσο των διερευνητικών επαφών, όσο και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.

“Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες “

Παράλληλα, κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς για κλιμάκωση της έντασης και επιθετικές ενέργειες, διαμηνύοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν «ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί των δύο πλευρών πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας άποψη, η επιθυμία μας. Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Ακάρ.

«Το Nautical Geo προσπαθεί να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας»

Ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε την ερευνητική δραστηριότητα του πλοίου Nautical Geo προσπάθεια παραβίασης της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

«Υπάρχουν σχέδια για την πραγματοποίηση έρευνας στα ανατολικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου παραβιάζοντας τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας. Είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Το κάναμε και δεν αφήσαμε αυτό το πλοίο στην εν λόγω περιοχή. Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα, δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματά μας να καταπατηθούν» προειδοποίησε.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και πάλι στις συναντήσεις που γίνονται για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και τις συναντήσεις αποτροπής εντάσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας ότι αποτελούν ευκαιρία και το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη διαλόγου.

«Έχουμε πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τους περιμένουμε να έρθουν εδώ για την τέταρτη» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments