Πολιτική

Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη χώρα το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη χώρα το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Μητσοτάκης: «Mε αυτές τις επενδύσεις η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της εξωστρέφειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης σε Μπουρλά: «Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης»

«Σήμερα ο ‘Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως με αυτές τις επενδύσεις η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της εξωστρέφειας κάνοντας δε αναφορά στα οικονομικά οφέλη για την χώρα και την πόλη.

Στην τελετή παραβρίσκονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, και η πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο CEO της εταιρείας, Θεσσαλονικιός Άλμπερτ Μπούρλα, και ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην πανδημία στέλνοντας μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και χαρακτηρίζοντας δράμα το να χάνονται στην χώρα μας καθημερινά 30-40 άνθρωποι από την πανδημία σημειώνοντας πως η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι ανεμβολίαστοι. «Θα μπορούσαν να σωθούν εάν είχαν κάνει την απλή κίνηση να εμβολιαστούν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας δε πως και ο ίδιος αμέσως μετά την εκδήλωση ερχόμενος στην Αθήνα θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments