Πολιτική

Μπακογιάννης: Αλλάζει ξανά ο Μεγάλος Περίπατος – Το άγαλμα προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας

Μπακογιάννης: Αλλάζει ξανά ο Μεγάλος Περίπατος – Το άγαλμα προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας
Μπακογιάννης: «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Στην τελική του φάση κατασκευής έχει περάσει ο νέος Μεγάλος Περίπατος για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου με τις νέες αλλαγές, καθώς πραγματοποιούνται και οι εργασίες στην πλατεία Συντάγματος. Όπως δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης «θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως «ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του 2021, με την τοποθέτηση 82 νεών, μεγάλων πλατάνων. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα.

«Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Μπακογιάννης, ενώ εξήγησε τους λόγους που επιλέχθηκε ο πλάτανος ως δένδρο που θα κοσμεί την περιοχή. «Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό».

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για εσοχές ώστε να μπαίνουν τα αυτοκίνητα, που αφορά τα ξενοδοχεία όλης της πόλης ενώ για το κυκλοφοριακό είπε πως θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το πρόβλημα.

Το άγαλμα και το μουσείο της Μαρίας Κάλλας

Για το άγαλμα της θρυλικής σοπράνο, Μαρίας Κάλλας, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή και δέχθηκε ανελέητο τρολάρισμα στο Twitter, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα».

Αντιπλημμυρικά έργα

Για τα αντιπλημμυρικά έργα, ο δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωσε πως όλοι είναι σε ετοιμότητα στην πόλη, καθώς τα φρεάτια είναι καθαρισμένα ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους καθημερινά.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», δήλωσε.

«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments