Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Την Παρασκευή αναμένεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που θα χτυπήσει και τα ανατολικά και νότια τμήματα.

Αρχίζει από σήμερα και σε δύο φάσεις η νέα ισχυρή κακοκαιρία «Μπάλλος» που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από απόψε το βράδυ και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Η κακοκαιρία θα γίνει αισθητή περισσότερο την Πέμπτη με το πρώτο κύμα να πλήττει την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και μάλιστα υπάρχει ακραίος κίνδυνος πλημμυρών καθώς μεγάλος όγκος νερού αναμένεται να πέσει με μικρό χρονικό διάστημα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»

Την Παρασκευή αναμένεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που θα χτυπήσει και τα ανατολικά και νότια τμήματα και τότε είναι που στο Ιόνιο θα σχηματιστεί ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα έχει τροπικά χαρακτηριστικά «Μεσογειακού Κυκλώνα». Όμως ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως ακόμη κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την τροχιά αυτού του συστήματος με ακρίβεια και συνιστά υπομονή για να υπάρξουν νέα προγνωστικά δεδομένα τις επόμενες ώρες.

«Υπάρχουν δύο σενάρια, είτε θα αρχίσει να μετατοπίζεται μέσα στο Ιόνιο και τελικά θα καλύψει το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας για να αρχίσει να εξασθενεί, είτε θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά για να περάσει προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και να απασχολήσει κυρίως την νότια και ανατολική χώρα» εξηγεί ο ίδιος.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι βροχερό αλλά τα δύσκολα φαίνεται πως θα έχουν περάσει. Το Σάββατο θα αρχίσει μια σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με πιθανές κατά τόπους ισχυρές βροχές σε Εύβοια, Θεσσαλία και Σποράδες. Την Κυριακή θα σημειωθούν και πάλι βροχές αλλά ευτυχώς θα είναι ήπιες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments