Διεθνή

Κύπρος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Κύπρος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους
Κύπρος: Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω του προβλήματος απαρτίας στη «βουλή».

Την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ, του ψευδοκράτους, υπέβαλλε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ. Κύπρος: όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σανέρ επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή», οι εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψαν εντός της «κυβέρνησης».

Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Σανέρ πρόσθεσε ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου. Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Κύπρος

Αναφέρει επίσης, σύμφωνα με το sigmalive, που επικαλείται το ΚΥΠΕ, ότι η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από το να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Κύπρος

Ως τελευταίο, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση – όπως είπε – για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη «βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Κύπρος: Λίγα λόγια για τον Ερσίν Τατάρ

Ο Ερσίν Τατάρ (τουρκικά: Ersin Tatar γεννηθείς το 1960) είναι Τουρκοκύπριος πολιτικός και σημερινός πρόεδρος της μη αναγνωρισμένης διεθνώς ΤΔΒΚ. Εξελέγη στις 18 Οκτωβρίου 2020 με 51,74% έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που εξασφάλισε ποσοστό 48,26%. Πρόκειται για πολιτικό που ταυτίζεται απολύτως με τις επιλογές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τάσσεται υπέρ της «λύσης» των δύο κρατών στη μεγαλόνησο.

Πρώτα χρόνια

Ο Ερσίν Τατάρ γεννήθηκε το 1960 στη Λευκωσία. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ από όπου αποφοίτησε το 1982.

Καριέρα

Από το 1982 μέχρι το 1986 ο Τατάρ εργάστηκε ως λογιστής στη PriceWaterhouse στην Αγγλία. Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε στην PollyPeck. Το 1991 μετακόμισε στην Άγκυρα, όπου εργάστηκε στην FMC Nurol Defence Industry Co. μέχρι το 1992. Από το 1992 έως το 2001 διετέλεσε οικονομικός διευθυντής του καναλιού ShowTV. Ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της “τουρκοκυπριακής” διασποράς στην Τουρκία και ήταν επικεφαλής του Τουρκοκυπριακού Πολιτιστικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης μεταξύ του 1997 και 2001.

Πολιτική

Ο Τατάρ μπήκε στην πολιτική το 2003, προσχωρώντας στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2009 και υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών υπό τον Ντερβίς Έρογλου μέχρι την ήττα του το 2013. Το 2015, ήταν υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΕΕ και έχασε. Το 2018, κέρδισε στις εκλογές για την αρχηγία του ΚΕΕ. Τον Μάιο του 2019 ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του Τουφάν Ερχουρμάν και παρέμεινε μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2020. Είναι ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και πριν αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού ήταν Αρχηγός της Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments