Ελλάδα

Βιασμός στη Ρόδο: Πληροφορίες λένε πως φέρει ευθύνη ο παππούς της

Βιασμός στη Ρόδο: Πληροφορίες λένε πως φέρει ευθύνη ο παππούς της
Βιασμός στη Ρόδο: Η γιαγιά του κοριτσιού μιλά μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ξεσπά για το τραγικό συμβάν. Σοκάρει η πληροφορία για ευθύνη του παππού της.

Η υπόθεση του βιασμού της 8χρονης στη Ρόδο έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία του νησιού, αλλά και το πανελλήνιο. Το νησί μετράει ήδη της πληγές του από τις δυο γυναικοκτονίες, της Δώρας φέτος και της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018.

Οι νέες πληροφορίες από τη Ρόδο αναφέρουν πως ο υπεύθυνος για αυτή την τραγωδία που υπέστη το κορίτσι είναι ο παππούς της, με κάθε επιφύλαξη. Αυτό μετέφερε από το νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου ρεπόρτερ του Mega. Ε

Το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ενώ πριν από λίγες ώρες έγινε καταγγελία από κάτοικο ότι έχει πέσει θύμα βιασμού.  Δυστυχώς έπειτα από εξετάσεις οι γιατροί επιβεβαίωσαν τη φρικιαστική πράξη που υπέστη το μικρό κορίτσι.

Την ίδια ώρα, σοκάρει η κατάθεση ενός 18χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε όταν ήταν μικρός θύμα βιασμού από τον θείο του. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «ο θείος μου με βίαζε και με έβαζε να βλέπω πορνογραφικές ταινίες».

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν γνωρίζουν το πρόσωπο που βίασε το παιδί, καθώς δεν κατονομάζεται στη σχετική καταγγελία.

Η γιαγιά του κοριτσιού συντετριμμένη μίλησε στην στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Ξεσπά η γιαγιά της 8χρονης

«Πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω», είπε κλαίγοντας, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ αναφορά για κάτι περίεργο και πως φαινόταν καθ’ όλα φυσιολογικό.

Η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κλαίει και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Η ηλικιωμένη, όπως ακούγεται, γυναίκα μεγαλώνει ουσιαστικά το κοριτσάκι, του οποίου η επιμέλεια αφαιρέθηκε προσωρινά από τη μητέρα του.

Η γιαγιά περιγράφει ένα μάλλον ασταθές οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 8χρονη και τα άλλα τέσσερα ετεροθαλή αδέρφια της. Η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού έχει ακόμα τρία παιδιά, ένα 13 ετών, ένα 12 ετών και ένα πέντε μηνών.

Το ασταθές οικογενειακό περιβάλλον

Αποκάλυψε, δε, ότι η κόρη της και μητέρα του παιδιού, από την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της οκτάχρονης, έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες, τα οποία – με εισαγγελική εντολή- επίσης απομακρύνθηκαν από τη μητέρα, η οποία προσήχθη στις Αρχές.

Τα άλλα τρία παιδιά επίσης εξετάστηκαν από γιατρό και ευτυχώς δεν εντοπίστηκαν και σε αυτά ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο μπαμπάς της μικρής, όπως επεσήμανε, είναι ναυτικός στα καράβια και η μητέρα τού έχει ζητήσει διαζύγιο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κόρη της έχει σχέση με κάποιον άλλον άνδρα και πως εκείνη φρόντιζε όλα τα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι το παιδί νοσηλεύεται υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από την καταγγελία πολίτη.

Τού παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος. Ήδη δε το κοριτσάκι έχει δώσει την πρώτη της μαρτυρία στις αρχές.

Κατεπείγουσα έρευνα από τις αστυνομικές αρχές

Η 8χρονη που κατάγεται από χωριό της Ρόδου, παραμένει στο νοσοκομείο υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου. Πριν από λίγες ώρες, είχε γίνει καταγγελία από κάτοικο της περιοχής, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Η υπόθεση που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ροδιακή» έχει τεθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και έδωσε εντολή σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο.

Επιβεβαιώνουν τον βιασμό οι γιατροί

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση ότι έχει τελεστεί βιασμός παρά φύση, γεγονός που ενεργοποιεί άμεσα τη διαδικασία ποινικών διώξεων και την κατεπείγουσα έρευνα από τις αστυνομικές αρχές. Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το 8χρονο κορίτσι είχε επαφές ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα. Στο παιδί παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη και στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς κοινωνική λειτουργός ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος.

Που εστιάζει αρχικά η αστυνομία

Οι αρχές έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το οκτάχρονο κορίτσι φέρεται να είχε επαφές, ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά του πρόσωπα.

Συγγενής του 8χρονου κοριτσιού δήλωσε στον ΑΝΤ1 «εμένα δεν με έχουν καλέσει ακόμα για ανάκριση. Δεν ξέρω ακόμα που έχουν πάει τα παιδιά, ενώ χθες ήρθαν και πήραν οι αστυνομικοί τη μητέρα τους».

Και πρόσθεσε ότι «ο πατέρας του κοριτσιού είναι ναυτικός και λείπει μήνες. Ήταν σε διάσταση με τη μητέρα, η οποία με τον τωρινό της σύντροφο είχαν κάνει ένα μωρό, το τέταρτο παιδί της οικογένειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments