Lifestyle

Μιχάλης Μυτακίδης: Πως ξεκίνησε τους Active Member

Μιχάλης Μυτακίδης: Πως ξεκίνησε τους Active Member
Μιχάλης Μυτακίδης: Είμαι μια περσόνα που δεν μπορεί να τα έχει καλά με όλους» δήλωσε ο B.D. Foxmoor των Active Member.

Καλεσμένοι στο «Μουσικό Κουτί», την Τετάρτη (13/10) ήταν οι Activer Member. Ο Μιχάλης Μυτακίδης και η Sadahzinia ανέτρεξαν στο μουσικό παρελθόν και τις επιτυχίες τους μιλώντας στον Νίκο Πορτοκάλογλου. Μαζί τους ήταν και ο Γιώργος Νικηφόρος Ζερβάκης που ανακάτευε τα λόγια του με τη μουσική του, σε μια εκπομπή που ένωνε τις γειτονιές του Περάματος με τα βουνά της Κρήτης.

Μια συνάντηση που γκρεμίζει τα μουσικά στερεότυπα! Η low bap σκηνή συνάντησε την κρητική λύρα και το «Λαβωμένο Ξωτικό» παίζει «Κορώνα Γράμματα». Στους «Μύθους του Βάλτου» η… αλεπού ενώνει ανθρώπους, όνειρα και προσδοκίες. «Φυσάει κόντρα». Σε μια απροσδόκητη μουσική εκτέλεση με όλη την μπάντα της εκπομπής να συνοδεύει στην ερμηνεία τον Μιχάλη Μυτακίδη, το εμβληματικό κομμάτι των Active Member παίρνει άλλη διάσταση και με την ιδιαίτερη φωνή της Γιολάντα Τσιαμπόκαλου.

<Ο B.D. Foxmoor εξιστόρησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική και στο πως δημιούργησε το low bap.

«Γεννήθηκα στο Πέραμα σε μία ταβέρνα δίπλα από το μαγαζί που τραγούδαγε ο Ζαμπέτας, την ώρα που έπαιζαν τα «Δειλινά». Καταλαβαίνετε ότι μέσα σε μια τέτοια ταραχή δεν θα μπορούσε να γεννηθεί κάτι φυσιολογικό» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Μυτακίδης.

Τα πρώτα του ακούσματα ήταν ένα συνονθύλευμα από όσα άκουγαν οι δικοί του, από Αττίκ, και Γούναρη μέχρι Περπινιάδη και Στέλιο Καζαντζίδη».

Από μικρός χανόταν μέσα στα όνειρά του. Το πρώτο του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας αλλά χάθηκε από νωρίς γιατί έπρεπε να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα.

«Το μπάσκετ τελείωσε νωρίς, γιατί υπήρχαν άλλες αγωνίες, έπρεπε να ζήσουμε, να κάνουμε κάτι γρήγορα να ζήσουμε. Εγώ από το γυμνάσιο, πήγα στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, έγινα μάγειρας και πολύ καλός».

Τη χιπ χοπ τη γνώρισε από το πρώτο της «πέταγμα» στην Ελλάδα αλλά εκείνος είχε στομυαλό άλλο μονοπάτι να περπατήσει και το έκανε «χτίζοντας» τη low bap.

«Η έγνοια μου ήταν να μην πιθικίζουμε με τον αμερικάνικο τρόπο ζωής αλλά τελικά δεν τη γλίτωσε το χίπ χοπ γι΄αυτό και ξεχώρισα νωρίς τη θέση μου. Θα μπορούσα να είμαι ο ‘‘πατριάρχης’’ και να τα έχω καλά με όλους, αλλά είμαι μια περσόνα που δεν μπορεί να τα έχει καλά με όλους. Θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου… Κι έτσι ονόμασα το χιπ χοπ που έκανα εγώ αλλιώς για να έχει μία βάση σταθερή σε αυτό που λες και το πώς μπορείς αυτό να το στηρίξεις με τη ζωή σου.

Κατηγορήθηκε για την ανάγκη του να διαφοροποιηθεί, κάποιοι δεν του συγχώρησαν ποτέ την αποστασία. «Δεν μου το συγχώρεσαν οι συγκαιρινοί μου, Μου είπαν ότι δίχασα εκείνη την εποχή. Εγώ έβλεπα μόνο εμένα. Αυτά που υπήρχαν ήταν κωμικοτραγικά εγώ ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments