Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Πήραμε άμεσα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Κώστας Σκρέκας: Πήραμε άμεσα μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Κώστας Σκρέκας: Για τον δακτύλιο, την ενεργειακή κρίση, τις μεταβιβάσεις ακινήτων και μια σειρά άλλων θεμάτων μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τον δακτύλιο, την ενεργειακή κρίση, τις μεταβιβάσεις ακινήτων και μια σειρά άλλων θεμάτων μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Πήραμε άμεσα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε άμεσα μέτρα για την ενέργεια, μίλησε ο κ. Κώστας Σκρέκας. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες που πήρε άμεσα μέτρα. Όπως είπε πρόκειται για μια κρίση που όμοιά της δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Παράλληλα, χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που παρουσίασε χθες η Κομισιόν καθώς όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών.

Για τον δακτύλιο

Αναφορικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, ο υπουργός είπε ότι το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αυτά, έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού έως το τέλος του 2021

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις μεταβιβάσεις ακινήτων οι οποίες όπως είπε θα γίνονται μέχρι το τέλος του έτους με βεβαίωση μηχανικού αντί για ταυτότητα κτιρίου. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας με αυτή την ρύθμιση θα διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2022, οπότε αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες.

«Στόχος από το νέο έτος να αποκτήσουμε ένα ηλεκτρονικό μητρώο για τα κτίρια που έχουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Επτά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια από την Κομισιόν

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων αποφάσισε χθες η Κομισιόν τα οποία θα είναι άμεσα εφαρμόσιμα από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Εξουσιοδότηση προσωρινών αναβολών πληρωμών λογαριασμών.

  • Παροχή εγγυήσεων για να αποφευχθούν αποσυνδέσεις από το δίκτυο.
  • Παροχή προσωρινών, στοχευμένων μειώσεων των φορολογικών συντελεστών για τα ευάλωτα νοικοκυριά.
  • Παροχή βοήθειας σε εταιρείες ή βιομηχανίες, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
  • Διερεύνηση πιθανής αντι-ανταγωνιστικής συμπεριφοράς στην αγορά ενέργειας και ενίσχυση της παρακολούθησης στην αγορά άνθρακα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).
  • Διευκόλυνση ευρύτερης πρόσβασης σε συμφωνίες αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποστήριξή τους μέσω συνοδευτικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments