Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Χαλκιδική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στη Χαλκιδική
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λαμβάνουν μήνυμα από το 112.

Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 από την Πολιτική Προστασία στους πολίτες της Χαλκιδικής που τους προειδοποιεί για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα, στον δήμο Αριστοτέλη, όπου σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια τον Νοέμβριο του 2019.

Προβλήματα στην Ιερισσό

Πλημμύρες σημειώθηκαν στην Ιερισσό με την Πυροσβεστική να δέχεται αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση: «Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή».

Αποκαλυπτικά πάντως του μεγέθους της καταστροφής και της κρισιμότητας των προβλημάτων που δημιουργούνται είναι οι εικόνες και τα βίντεο που φιλοξενεί το halkidikinews.gr.

Νέο χτύπημα της κακοκαιρίας

Όπως αναφέρεται, νέο κύμα έντονων φαινομένων «χτύπησε» μετα τις 3:00 το μεσημέρι πολλές περιοχές της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο δρόμος Κρήμνης – Πλατανοχωρίου, στη Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή, παραμένει κλειστός! Οι διερχόμενοι οδηγοί να μην επιχειρήσουν την διέλευση, μέχρι εξασθένησης των καιρικών φαινομένων.

Φερτά υλικά από το βουνό κατέβασαν τα νερά της βροχής στην εθνική οδό, λίγο πριν τον πρώτο κόμβο στην είσοδο της Γαλάτιστας από Πολύγυρο.

Aπό το 38ο έως το 41,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου θα πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, λόγω του μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments