Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σαρωτικό το πέρασμά της – Live η πορεία της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σαρωτικό το πέρασμά της – Live η πορεία της κακοκαιρίας
Κακοκαιρία Μπάλλος: Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Προβλήματα σε όλη τη χώρα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας και αύριο.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Live η πορεία της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος. Κακοκαιρία Μπάλλος

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα είναι πλέον ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις Λεωφόρους Κηφισού και Ποσειδώνος

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και η διέλευση των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς άνοιξαν περίπου στις 06.30 το πρωί. Προβλεπόταν να αποδοθούν σε κυκλοφορία στις 8 το πρωί- με βάση τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ωστόσο δόθηκαν σε κυκλοφορία μιάμιση ώρα νωρίτερα.

Κακοκαιρία Μπάλλος: «Σάρωσε» την Κέρκυρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έφερε το νησί με το πέρασμά της η χθεσινή κακοκαιρία «Μπάλλος». Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που «έπνιξαν» σπίτια και καταστήματα. Πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, ενώ πνίγηκαν πολλά ζώα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 495 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να διασώσουν και να μεταφέρουν 69 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη προσπάθεια οι κοπές δέντρων που έφραξαν οδικά δίκτυα, καθώς και οι αντλήσεις υδάτων. Στο νησί βρίσκεται από χθες το βράδυ ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ), 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Νέο μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη

Νέο μήνυμα με οδηγίες στους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στάλθηκαν στα κινητά από το 112 και στη Θεσσαλονίκη. Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές. Ανάλογο μήνυμα εστάλη και χθες. Υπενθυμίζεται πως στη Χαλκιδική υπάρχουν σημεία του οδικού δικτύου που παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Επαρχιακοί και παραλιακοί δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς έχουν κλείσει καθώς πλημμύρισαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού. Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική έκλεισε η ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117ο χιλιόμετρο, λόγω υπερχείλισης χειμάρου. Επίσης, κλειστή είναι η ΕΟ Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, ενώ κλειστό είναι για τα οχήματα και το 3ο και 7ο χλμ Καλλικράτειας – Ηράκλειας. Κλειστό είναι και το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Αγίου Παύλου. Κλειστός είναι επίσης και ο δρόμος από την Ολυμπιάδα προς τον Σταυρό.

Στην Πιερία έκλεισε η επαρχιακή οδός στο 12ο χλμ Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα λόγω υπερχείλιση ρέματος. Στο Κιλκίς έκλεισε η επαρχιακή οδός Κιλκίς – Φαναρίου στο ύψος Λειψυδρίου, λόγω υπερχείλησης του Γαλλικού Ποταμού.

Κακοκαιρίας Μπάλλος: Μεγάλες καταστροφές στα Μεσοχώρια – Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου. «Τέτοια κακοκαιρία δεν έχει ξαναζήσει η περιοχή», δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα. Τα ύψη βροχής που έπεσαν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πλημμύρες σε αρκετά σπίτια, να ξεριζωθούν δέντρα και να κόψουν δρόμους στα δύο.

Κακοκαιρίας Μπάλλος: Εισαγγελική έρευνα για τις αιτίες που βυθίστηκε το λεωφορείο του ΟΣΥ

Τις αιτίες για τον εγκλωβισμό σε μεγάλη ποσότητα νερού και εν συνεχεία την βύθιση, αστικού λεωφορείου σε γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος “Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος” θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έρευνα που ξεκινά.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε εγχώρια και διεθνή μέσα Ενημέρωσης με τους επιβάτες του πλημμυρισμένου οχήματος, κάτω από γέφυρα στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, να προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτό περπατώντας μέσα σε νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους. Κακοκαιρίας Μπάλλος

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου αναλαμβάνει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο προϊστάμενος Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στο επίμαχο σημείο. Ο εισαγγελέας έχει εντολή να λάβει καταθέσεις ώστε να διακριβωθεί μεταξύ άλλων αν είχαν γίνει όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από κάθε αρμόδιο φορέα και αν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Βούλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΥ : “στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας”. Κακοκαιρίας Μπάλλος

Σύμφωνα με τους φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν το περιστατικό, το όχημα είχε περισσότερους από εικοσιπέντε επιβάτες τους οποίους ανέμενε να αποβιβαστούν ο οδηγός του οχήματος που κατέβηκε τελευταίος και ενώ το νερό είχε βυθίσει το μισό όχημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments