Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με απόφαση του ΔΣ αναλαμβάνει θέση Ειδικού Συμβούλου.

Την θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ ) αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο πως «αποχαιρετώ το υπουργείο αλλά όχι τον δημόσιο βίο».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του ΔΣ αναλαμβάνει θέση Ειδικού Συμβούλου, επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Πριν από δύο ημέρες ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Ακροδεξιός Εξτρεμισμός στην Εποχή της Πανδημίας». Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και υφυπουργός σε διάφορα υπουργεία. Διετέλεσε, επίσης, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε το 1955 στο Νησί Ημαθίας, ένα χωριό στην πεδιάδα της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει ποντιακή καταγωγή. Ο πατέρας του Βασίλης είναι αγρότης και κατάγεται από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Μπάφρα του Πόντου.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και εργάστηκε ως δικηγόρος στη Βέροια και στα Γιαννιτσά. Το 1982 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Η κομματική οργάνωση της Ημαθίας ήταν από τις μαζικότερες και πιο πετυχημένες του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα. Την περίοδο 1987-1989 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας, και στη συνέχεια εκλέχθηκε Βουλευτής Ημαθίας (1989). Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το 2007 συμμετείχε και εκλεγόταν πρώτος Βουλευτής του Ν. Ημαθίας σε 6 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συνδέσει το όνομα του με τρεις μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της αντιτρομοκρατίας, καθώς επί υπουργίας του στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης (2002), μετέπειτα Προστασίας του Πολίτη (2010), εξαρθρώθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα,

  • η 17 Νοέμβρη,
  • ο ΕΛΑ,
  • ο Επαναστατικός Αγώνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments