Ελλάδα

Κάρπαθος: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό

Κάρπαθος: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό
Κάρπαθος: Εμφανίζονται καθησυχαστικοί ενώ όπως τονίζουν δεν αναμένεται να έχουμε μετασεισμούς.

Η Κάρπαθος ταρακουνήθηκε από έναν ισχυρό σεισμό σήμερα των 6,1 ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ΝΑ της Καρπάθου. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

Κάρπαθος: Δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα Δωδεκάνησα ο σεισμός

Ελάχιστα αισθητή έγινε στα νησιά της Δωδεκανήσου η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Πιο έντονα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση στα νησιά Κάσο και Κάρπαθο. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, δεν ήταν όμως ιδιαίτερα έντονη και δεν προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ούτε και έχουν καταγραφεί ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές. Ανάλογα δεδομένα υπήρξαν και στο νησί της Καρπάθου, ενώ λιγότερο αισθητός έγινε ο σεισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Κάρπαθος

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σε απόσταση 127 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 58 χιλιόμετρα.

Κάρπαθος: Τι λέει για το σεισμό ο Ευθύμης Λέκκας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε ότι σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν μέσα στη θάλασσα. Όπως είπε, ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς.

«Ο σεισμός αυτό επιβεβαιώνει τη διέγερση που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.  Σύμφωνα με τηλεθεατές του ΣΚΑΪ ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Κάρπαθος: Καθησυχαστικός και ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας για τον σεισμό των 6.1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08.32 στα ανοικτά της Καρπάθου.

«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε «Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments