Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Θα έχουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα τον Νοέμβριο

Σαρηγιάννης: Θα έχουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα τον Νοέμβριο
Σαρηγιάννης: Εφιαλτική ήταν η πρόβλεψη του καθηγητή, ο οποίος σε συνέντευξη του μίλησε για την μετάδοση που θα έχει ο ιός τον Νοέμβριο.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σχετικά με την μετάδοση του κορωνοϊού από τον Νοέμβριο και ύστερα.  Την ίδια ώρα την Τετάρτη από τα συνολικά 3.279  νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 659  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 523 νέες λοιμώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε ζωντανά στο MEGA και έδωσε την δική του εκτίμηση σχετικά με την πανδημία και την αύξηση των κρουσμάτων. Rapid Test

Έρχεται συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων

«Θα έχουμε μία συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων και θα ξεκινήσουμε να την βλέπουμε πιθανότατα από τις 25 του μήνα και μετά, και εάν δεν κάνουμε τίποτα, κατά τις 17 Νοεμβρίου θα έχουμε 5000 κρούσματα». Αυτό που είναι βασικό να κάνουμε είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ για να σταματήσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Σχετικά με τα τεστ στον πληθυσμό, ταυτόχρονα με την προσπάθεια να ενταθεί ο εμβολιασμός δήλωσε πως, «Μπορούμε να κάνουμε υποχρεωτικά τα τεστ για όλους, γιατί υπάρχει 13% πιθανότητα τα μολυνθεί ένας εμβολιασμένος».

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν οι νέοι”

Ο καθηγητής επισήμαινε ότι «με την αλλαγή του καιρού και τη διαφοροποίηση του εμβολιασμού από βορρά και νότο», στο στόχαστρο της πανδημίας παραμένει η βόρεια Ελλάδα. «Όλα αυτά ευνοούν τη διασπορά στον βορρά».

Σχετικά με τα νέα μέτρα διαφοροποίησης εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, «έχουν όμως και ένα ρίσκο». «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι χρήσιμος. Το θέμα του εμβολιασμού είναι αυτό που κρίνει τη ζωή ή τον θάνατο». «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν οι νέοι», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι νέοι άνω των 12 να κάνουν το εμβόλιο.

Σαρηγιάννης: Στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεση μας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» σημείωσε ότι τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που μετράμε αυτή τη στιγμή είναι πολλά και εκτίμησε ότι αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί.

«Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του χρόνου το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τα ισχύοντα μέτρα». Όπως είπε, στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεση μας, όπως οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η αραίωση των τμημάτων και ο σωστός εξαερισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments