Οικονομία

Γιάννης Τσακίρης: Στόχος να αυξηθεί η χρηματοδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γιάννης Τσακίρης: Στόχος να αυξηθεί η χρηματοδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Γιάννης Τσακίρης: Στο στόχο της κυβέρνησης να αυξηθεί η χρηματοδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης.

Στο στόχο της κυβέρνησης να αυξηθεί η χρηματοδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Olympia Forum II, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια την επόμενη πενταετία στη χώρα και ανέφερε «Ευελπιστούμε στο τέλος του έτους – αρχή του επόμενου, να έχουμε τις πρώτες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ».

Για το νέο ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη το υπουργείο Ανάπτυξης έχει απλοποιήσει σημαντικά το νέο ΕΣΠΑ για να μην καθυστερούν οι επιχειρήσεις να βρουν την πρόσκληση που τους χρειάζεται. Παράλληλα, ανέφερε ότι στο υπουργείο θέλουμε να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που να μπορούν να πάνε στην τράπεζα για χρηματοδότηση». Για τις εκταμιεύσεις είπε θα αρχίσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΕΣΠΑ

Νέο ΕΣΠΑ: Ποια τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος

Έγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Ελλάδα. Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ κ. Elisa Ferreira μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε την έγκριση του προγράμματος «ΕΣΠΑ 2021-2027» για την Ελλάδα.

Αθροιστικά, μαζί με τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (18 δισ ευρώ επιχορηγήσεων και 13 δισ. ευρώ δανείων) και τους πόρους της νέας ΚΑΠ και των λοιπών χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ, θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα συνολικοί πόροι που πλησιάζουν τα 77 δισ. ευρώ, πόροι ικανοί να καλύψουν το επενδυτικό κενό της οικονομίας (και λόγω της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας) αλλά και να ενισχύσουν τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και κάποιες δεκάδες δις ιδιωτικών κεφαλαίων που θα κινητοποιηθούν σε επενδύσεις.

Να σημειωθεί ότι :

  • Το ελληνικό πρόγραμμα είναι το πρώτο που εγκρίθηκε από την Ε.Ε.
  • Το νέο ΕΣΠΑ είναι αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο- ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις- κι αυτό συνιστά μια πολύ σημαντική επιτυχία. Από τα 23 δισ. ευρώ περίπου του ΕΣΠΑ 2014-2020, το ποσό φτάνει τα 26,2 δισ. ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments