Video

Γαλλία: Ατυχής πλάκα του ακροδεξιού Ζεμούρ

Γαλλία: Ατυχής πλάκα του ακροδεξιού Ζεμούρ
Γαλλία: Την οργή των πολιτικών του αντιπάλων στη Γαλλία ξεσήκωσε η άστοχη πλάκα που πήγε να κάνει ο ακροδεξιός Εριν Ζεμουρ.

Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση «Milipol», ο Ερικ Ζεμούρ ο οποίος απασχολεί τα γαλλικά ΜΜΕ αν και δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας, δοκίμασε ένα οπλοπολυβόλο.

Με άτσαλο τρόπο και ως ελεύθερος σκοπευτής, έστρεψε την κάννη προς τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, σκορπώντας τον τρόμο. «Yποχωρήστε… », είπε στους δημοσιογράφους ο Ζεμούρ, για να κάνει πλάκα όπως είπε ο ίδιος στο γαλλικό δίκτυο «LCI», ξεσηκώνοντας κύμα οργής από υπουργούς και πολιτισκούς. Δείτε το βίντεο

Το οπλοπολυβόλο που κρατούσε χρησιμοποιείται από τις επίλεκτες δυνάμεις της Γαλλίας RAID, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Πρώτη αντέδρασε η Μαρλέν Σιαπά, υπουργός αρμόδια για θέματα ιθαγένειας, Μαρλίν Σιαπά, μέσω Twitter. «Το να στοχεύεις τους δημοσιογράφους με όπλο και λέγοντάς τους «Υποχωρήστε!» δεν είναι αστείο». «Σε μια δημοκρατία, η ελευθερία του Τύπου δεν είναι αστείο», γράφει η Γαλλίδα υπουργός υπενθυμίζοντας ότι 50 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν πέρυσι σε όλο τον κόσμο εν ώρα καθήκοντος.

Η άνοδος του Ζεμούρ, πρόσφατη δημοσκόπηση τον έφερε μπροστά από την Μαρίν Λεπέν, να περνά στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης απέναντι στον Εμμανουέλ Μακρόν, έχει αιφνιδιάσει τα παραδοσιακά κόμματα στη Γαλλία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Economist, o 63χρονος Ζεμούρ αποτελεί αμφιλεγόμενη προσωπικότητα εδώ και περίπου 25 χρόνια στη Γαλλία. Βιβλία του με τίτλους όπως “Γαλλική Μελαγχολία” και “Γαλλική Αυτοκτονία” προβλέπουν την κατάρρευση του γαλλικού πολιτισμού. Πρόσφατα συγκέντρωσε πάνω του την προσοχή ως προβοκάτορας στο καλωδιακό δίκτυο Cnews, που ορισμένοι συγκρίνουν με το αμερικανικό Fox News.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments