Video

Μητροπολίτης Γρεβενών: Κατέβαζε τις μάσκες επισήμων για να φιλήσουν το σταυρό

Μητροπολίτης Γρεβενών: Κατέβαζε τις μάσκες επισήμων για να φιλήσουν το σταυρό
Μητροπολίτης Γρεβενών: Κατέβαζε με το δάχτυλο τις μάσκες επισήμων και καθηγητών για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό.

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση του μητροπολίτη Γρεβενών, Δαβίδ, κατά την τελετή αγιασμού των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μπορεί η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών να μπήκε στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, αλλά ο μητροπολίτης κατέβαζε με το δάχτυλο τις μάσκες επισήμων και καθηγητών για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο από το star-fm.gr, που εντόπισε το kozanimedia, ο δήμαρχος και γιατρός στο επάγγελμα Γ. Δασταμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γ. Γιάτσιος κατέβασαν μόνοι τους τις μάσκες. Όπως επισημαίνει το kozanimedia, ο μόνος που αρνήθηκε να κατεβάσει τη μάσκα, αλλά και να «ξεφύγει» από τα δάχτυλα του μητροπολίτη ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θ. Θεοδουλίδης.

Μητροπολίτης Γρεβενών: Δείτε το βίντεο από το περιστατικό

Επιδημιολογικός χάρτης: Οι καινούριες κόκκινες περιοχές

Άλλαξε και για αυτή την εβδομάδα ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, με δύο νέες περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ο οποίος είναι σχεδόν όλος κόκκινος στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μετά από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων χτες, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών. Σημειώνεται πως στα Τρίκαλα χθες, τα οποία απασχολούν το τελευταίο καιρό τους ειδικούς καθώς εκεί μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι, κατέγραψαν 101 νέες διαγνώσεις, ενώ παρ΄όλο που στα Γρεβενά καταγράφηκαν μόλις 15 κρούσματα, οι διαγνώσεις ανά 1 εκατ. πληθυσμό αγγίζει το 47,23%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments