Ελλάδα

Rafale: Πτήση με το γαλλικό μαχητικό για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Rafale: Πτήση με το γαλλικό μαχητικό για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Rafale: «Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που δημοσίευσε στο twitter φωτογραφίες από την πτήση.

Πτήση με το γαλλικό μαχητικό Rafale πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του παρασημοφορήθηκε με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Παράλληλα σε μήνυμά του, που απηύθυνε μέσω δημοσίευσης στο twitter, όπου τόνισε: «Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις! Θα τα νιώσουμε σύντομα και στους ελληνικούς ουρανούς, με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα και αποστολή τη διασφάλιση και διασφάλιση της Ειρήνης και της σταθερότητας».

Να σημειωθεί πως με βάση τη συμφωνία, η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023.

Rafale: Με εντατικούς ρυθμούς η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων που θα κληθούν να χειριστούν το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale F3R. Και οι δυο σειρές ιπταμένων που εκπαιδεύονται στην Γαλλία αποτελούνται από έμπειρους αεροπόρους με πάνω από 1000 ώρες στους τύπους των αεροσκαφών που πετούσαν, ενώ ορισμένοι αγγίζουν συνολικά και τις 2000 ώρες. Rafale

Η Πολεμική Αεροπορία εκείνο που σχεδίασε σε επιτελικό επίπεδο, το εφαρμόζει στην πράξη και είναι οι ιπτάμενοι που θα κρατήσουν τα stick των Rafale να μην είναι νεαροί που μόλις έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εκπαίδευσής τους στην Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, αλλά η 332 Μοίρα να γεμίσει από έμπειρους αεροπόρους. Rafale

Μια «συνταγή» που θεωρείται πετυχημένη διαχρονικά, καθώς το ίδιο είχε επαναληφθεί αρκετά χρόνια πριν όταν είχαν παραληφθεί τα μαχητικά F-16 block 52 plus.

Αλλά και οι Γάλλοι φαίνεται ότι επικρότησαν αυτό τον σχεδιασμό μιας και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποκτά ένα game changer αεροσκάφος με πολλά asset, που απαιτεί το ίδιο επίπεδο με έμπειρους ιπταμένους σε όλες τις αποστολές, ώστε να επιτύχουν με την άφιξη τους στο Ελληνικό FIR εκείνο που επιθυμεί το Επιτελείο και δεν είναι άλλο από την αεροπορική υπεροχή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments