Πως Να

Πως να εμποδίσετε τα sites να ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας στο Safari

Πως να εμποδίσετε τα sites να ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας στο Safari
Safari: Δείτε πως μπορείτε να σταματήσετε τους διάφορους ιστότοπους από το να ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας στον γνωστό browser.

Τα sites που επισκέπτεστε μέσω του Safari browser συχνά σας ζητούν να τους δώσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας προκειμένου να προσδιορίσουν με ακρίβεια το που βρίσκεστε. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις των sites σε iPhone και iPad, αλλά και να αποτρέψετε γενικά την πρόσβαση του browser στις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Δείτε παρακάτω στο κείμενο που ακολουθεί πως μπορείτε να το κάνετε.

Πως να απενεργοποιήσετε τα αιτήματα για πρόσβαση στην τοποθεσία

Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone ή το iPad σας. Πηγαίνετε προς τα κάτω και επιλέξτε “Safari“.

Πηγαίνετε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα “Settings For Websites“. Πατήστε “Location” εκεί.

Επιλέξτε “Deny“.

Μετά από αυτό, το Safari θα απαγορεύσει αυτόματα στα sites να εμφανίζουν ειδοποιήσεις που ζητούν δεδομένα τοποθεσία σας. Δυστυχώς, προς το παρόν, ο Safari σε iPhone και iPad δεν σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα whitelist με συγκεκριμένα sites που μπορούν να ζητήσουν την τοποθεσία σας.

Ο Safari είναι ένας φυλλομετρητής Web (Web browser) που παρέχεται με τους υπολογιστές Macintosh.

Αρχικά εκδόθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2003 ως συνοδευτικό λογισμικό μαζί με το λειτουργικό σύστημα της Apple, Mac OS X, έγινε εντέλει ο προκαθορισμένος φυλλομετρητής στο Mac OS X v10.3. Είναι επιπλέον ο σύγχρονος φυλλομετρητής του Apple iPhone, του iPad και του iPod touch.

Ανάπτυξη και τεχνολογία

Ο Safari βασίζεται στην τεχνολογία Webkit και αναπτύχθηκε για να πλαισιώσει τα λειτουργικά συστήματα της Apple τα οποία έως τότε βασίζονταν στη χρήση Internet Explorer. Το 2007 μεταπήδησε και στην πλατφόρμα iOS (τότε γνωστό ως iPhone OS) στην οποία, έως και σήμερα παραμένει ως ο βασικός περιηγητής χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής από τον χρήστη.

Από το 2005 ως το 2012, ο Safari ήταν διαθέσιμος και για την πλατφόρμα Microsoft Windows, ωστόσο η Apple τελικά σταμάτησε την υποστήριξη της πλατφόρμας και η έκδοση δεν είναι πλέον διαθέσιμη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments