Πολιτική

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Η συγκινητική ζωγραφιά της 7χρονης Κατερίνας

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Η συγκινητική ζωγραφιά της 7χρονης Κατερίνας
Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ρίγη συγκίνησης στο ύστατο «χαίρε».

Σε κύμα συγκίνησης εξελίσσεται αυτή τη στιγμή το λαϊκό προσκύνημα της σορού της Φώφης Γεννηματά. Η κηδεία θα ξεκινήσει 14:00. Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν, ήταν και η ζωγραφιά που άφησε η μικρή Κατερίνα, στο φέρετρο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ που τόσο γρήγορα έφυγε από τη ζωή. Στη ζωγραφιά αναφέρεται το μικρό αλλά ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα «Σ’αγαπώ, μη φοβάσαι».

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Στις 14:00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης, και σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Το φέρετρό της ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. Κηδεία Φώφης

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να πουν οι βουλευτές το «τελευταίο αντίο» στη πρόεδρό τους. Σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Παπανδρέου και μέλη του ΚΙΝΑΛ έφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά.

Η Κ.Ο του ΚΙΝ.ΑΛ προσκύνησε και αποχωρεί. Δεν έγιναν φυσικά, δηλώσεις. «Δεν βγαίνουν λόγια», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Β. Κεγκέρογλου. Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου σπεύδουν στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο». Σε μια συγκινητική στιγμή η αδελφή της Φώφης Γεννηματά, ζήτησε να μείνει μισή ώρα μόνη της στο παρεκκλήσι για να «μιλήσει» μαζί της, λίγες ώρες πριν την κηδεία.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.Θα εκφωνηθεί επίσης επικήδειος λόγος από μέλος της οικογένειας της εκλιπούσης, σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες από τον 17χρονο γιο της, Γιώργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments