Αθλητισμός

La Liga: Συνεχίζεται ο κατήφορος της Μπάρτσα

La Liga: Συνεχίζεται ο κατήφορος της Μπάρτσα
La Liga: Ο Ραμαντέλ Φαλκάο οδήγησε στη νίκη τη Ράγιο Βαγιεκάνο και η Μπάρτσα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Συνεχίζεται η κάτω βόλτα της Μπαρτσελόνα, καθώς το νέο κάζο στη Μαδρίτη δημιούργησε νέες αναταραχές στις τάξεις των φιλάθλων της. Η Ράγιο Βαγιεκάνο κέρδισε τους Μπλαουγκράνα χάρης στο πολύτιμο γκολ του Ραμαντέλ Φαλκάλο που «ξέρανε» τους Καταλανούς.

Το κλίμα στην Μπάρτσα είναι τεταμένο κι αυτό αποτυπώνεται από την αγωνιστική εικόνα των παικτών στο «Βαγέκας». Μπορεί στο Clasico να μην πήρε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, όμως αν μη τι άλλο έδειξε σημάδια… ζωής. Στο χθεσινό ματς όμως η αγωνιστική απόδοση των Μπλαουγκράνα ήταν αποκαρδιωτική, χάνοντας και πέναλτι.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Άντονι Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι, Μπαλιού, Σάβελιτς, Κατένα, Φραν Γκαρσία, Βαλεντίν (90+3΄Σουάρες0, Κομενσάνα (63΄ Λόπες), Παλαθόν, Γκαρσία, Τρέχο (76΄Σις), Φαλκάο (76΄Ντέκα)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (60΄Ντεμίρ), Πικέ, Έρικ Γκαρσία, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Κουτίνιο (74΄Γκάβι), Νίκο (84΄Ντε Γιονγκ), Ντεπάι, Ντεστ, Αγουέρο

Το φιλμ του αγώνα

Προβλέψιμη, νωχελική, ένας καμβάς χωρίς φαντασία σε αργό τέμπο, στοιχεία που επέτρεψαν στους Μαδριλένους και στον Ραδαμέλ Φαλκάο να την πληγώσουν και να την αφήσουν να… αιμορραγεί στο -6 από την κορυφή, αναφέρει το gazzetta.

Από την αρχή της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως δεν σκόπευε να κεφαλαιοποιήσει πάνω στα δείγματα αναγέννησης κόντρα στη Ρεάλ. Αντίθετα οι Μπλαουγκράνα παρουσίαζαν τις γνωστές παθογένειες σε ότι αφορά τον ρυθμό και την δημιουργία μπροστά από την αντίπαλη εστία, με μοναδική αναλαμπή την ευκαιρία του Αγουέρο (21΄). Την ίδια ώρα η Βαγιεκάνο είχε ρίξει τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα κυρίως με αντεπιθέσεις κι από μια τέτοια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Φαλκάο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, άδειασε τον Πικέ και εκτέλεσε άψογα τον Τερ Στέγκεν, σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του τη φετινή σεζόν, όσα δηλαδή μετράει πλέον στην καριέρα του με θύμα τους Καταλανούς.

Στο 36΄ο Ντεστ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία από το… μισό μέτρο για αν ισοφαρίσει, με την Μπαρτσελόνα να κατευθύνεται στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο. Ό,τι κι αν είπε πάντως ο Κούμαν στους παίκτες τους στα αποδυτήρια, δεν φάνηκε να τους ξύπνησε αφού η εικόνα ήταν ίδια και απαράλλαχτη με μερική βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία. Στο 50΄του σουτ του Νίκο πέρασε άουτ για τους Μπαλουγκράνα, προτού φτάσουμε στο 70΄λεπτό με τον Ντεπάι να στήνει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όμως ο Ντιμιτριέφσκι να αποκρούει την εκτέλεση και να του στερεί το γκολ. Μάλιστα αυτό ήταν το 5ο χαμένο πέναλτι της Μπάρτσα από τα τελευταία δέκα στη La Liga, απόδειξη πως ακόμα ψάχνεται για έναν ιδανικό εκτελεστή.

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά με τους Καταλανούς να υπόκεινται σε δεύτερη σερί ήττα μετά το Clasico και να κινούνται όλο και περισσότερο στην εσωστρέφεια, προσπαθώντας παράλληλα να… αναρριχηθούν από την αέναη αγωνιστική τους καθίζηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments