Ελλάδα

Ένταση με Ρομά στην Αθηνών – Πατρών: Έκλεισε η Εθνική

Ένταση με Ρομά στην Αθηνών – Πατρών: Έκλεισε η Εθνική
Ένταση με Ρομά στην Αθηνών - Πατρών: Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία μέσω Αρχαίας Κορίνθου και Κιάτου. 

Νέος κύκλος διαμαρτυριών από Ρομά στην Εθνική Οδών, Αθηνών – Πατρών στο 95ο χλμ, στο ύψος του Ζευγολατιού, καθώς κάποιοι εξ αυτών έχουν καταλάβει το οδόστρωμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 18χρονου, Ν. Σιαμπάνη, από αστυνομικούς στη θανάσιμη καταδίωξη στο Πέραμα.

Στο σημείο επικρατεί αυξημένη κίνηση οχημάτων, καθώς η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία μέσω Αρχαίας Κορίνθου και Κιάτου.

Υπενθυμίζεται πως οι 7 αστυνομικοί που αφαίρεσαν με 40 σφαίρες τη ζωή του 18χρονου Νίκου Σιαμπάνη στο Πέραμα και τραυμάτισαν σοβαρά ακόμα έναν άνθρωπο αφέθηκαν ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος. Όπως ακούστηκε από το ηχητικό στις συνομιλίες τους οι αστυνομικοί γνώριζαν πως στο όχημα που καταδίωκαν επέβαιναν τρεις Ρομά, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς από τους αστυνομικούς.

Ο 14χρονος που παραδόθηκε είπε στην απολογία του πως έκαναν όπισθεν για να μην τρακάρουν με λεωφορείο μετωπικά. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να πυροβολούν, ενώ εκείνοι, που ήταν άοπλοι είχαν ακινητοποιηθεί και σηκώσει τα χέρια ψήλα με τους άνδρες της αστυνομία να συνεχίζουν να πυροβολούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments