Διεθνή

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί
Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Νέα πρόκληση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή που παραχώρησε στο CNN Turk.

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας επίθεση στο Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο ο τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε προκλητικά:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

Παραλήρημα Τσαβούσογλου

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Δείτε την επίμαχη δήλωση που έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Εντύπωση προκάλεσε και η εκβιαστική στάση του τούρκου ΥΠΕΞ προς τις ΗΠΑ ενόσω βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για προμήθεια F-16. «Εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35».

Ο εκνευρισμός της Αγκύρας είναι έκδηλος το τελευταίο διάστημα και μόνο έκπληξη δεν προκαλούν οι αντιδράσεις των Τούρκων για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αθήνα, καθώς και τις συμμαχίες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή.

Δένδιας: «28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας».

Δένδιας: 28η Οκτωβρίου: Μία από τις «χρυσές» σελίδες ιστορίας της χώρας

Την 28η Οκτωβρίου η Ελλάδα τιμά το περήφανο «όχι» στον Ιταλό κατακτητή, που έφτασε στη χώρα μας περιμένοντας μία εύκολη κατάκτηση, έφυγε όμως ταπεινωμένος και χρειάστηκε η παρέμβαση των Γερμανών, για να πέσει η ηρωική ελληνική αντίσταση και να οδηγήσει μετά στην επώδυνη κατοχή, που άφησε πίσω της μόνο πόνο και θάνατο. Δένδιας

Στις 12 Οκτωβρίου μάλιστα η χώρα γιόρτασε την ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments