Πολιτική

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο στον αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο στον αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων
Σκουρλέτης: Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται την αστυνομία.

Κριτική άσκησε ο Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να βάλει φρένο στον αυταρχισμό της αστυνομίας. Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ασκεί κριτική σχετικά με το περιστατικό με την καταδίωξη στο Πέραμα και τον θάνατο του 20χρονου Ρομά.

«Για κρεσέντο βίας και αυταρχισμού των αστυνομικών δυνάμεων» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης και καλεί την κυβέρνηση «να βάλει φρένο στον αυταρχισμό που επιδεικνύουν με επίκεντρο τις διαμαρτυρίες πολιτών και συλλογικοτήτων για τα όσα έγιναν στο Πέραμα». Σκουρλέτης

“Έκθετη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”

Τα τελευταία 24ωρα, με την υποστηρικτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επτά εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αλλά και με τα ανακριβή δελτία Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρείται η συσκότιση γύρω από τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας του νεαρού Ρομά στο Πέραμα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σκουρέτης και προσθέτει:

«Ανακρίβειες, αντιφάσεις και υπερβολές για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, προκαλούν βάναυσα το δημόσιο αίσθημα». Ακολούθως ο κ. Σκουρλέτης καταγγέλλει τον αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων και εξηγεί: «Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι η επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη σε πορεία διαμαρτυρίας, η υπέρμετρη βία σε διαδηλωτές, η απρόκλητη επίθεση σε δικηγόρο που ήταν μάρτυρας των επεισοδίων, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές νέων ανθρώπων και μόνο επειδή διαμαρτύρονταν για τη στάση της Αστυνομίας, ο άνδρας των ΜΑΤ που έσπασε βιτρίνα καταστήματος δηλώνοντας ότι είναι “τρελός”».

Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται ως εξής στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Έκθετη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καλείται να βάλει άμεσα φρένο σε αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε δράση παρακρατικού μηχανισμού. Αν δεν το πράξει, φέρει τεράστιες ευθύνες για την όξυνση της βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και απευκταίες καταστάσεις».

Τι αναφέρει για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα 800 ευρώ

Σήμερα, υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης, «εν μέσω πανδημίας και μιας μονόπλευρης οικονομικής πολιτικής που υπόσχεται πολλά, αλλά κάνει λίγα, όταν δεν βλάπτει ανεπανόρθωτα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, επιβάλλεται και πάλι η βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

Είναι αυτή που – ως αναπόσπαστο τμήμα μιας γενικότερης οικονομικής πολιτικής, με επίκεντρο την πλειονότητα των πολιτών και τις ανάγκες τους – θα αναθερμάνει την αγορά προκειμένου να δοθεί μια νέα αναπτυξιακή ώθηση. Διαφορετικά, θα οδηγηθούμε στον ολισθηρό δρόμο μιας ‘ανάπτυξης’ με διεύρυνση των ανισοτήτων και με μείωση της απασχόλησης, η οποία θα υπονομεύει τον εαυτό της μέχρι να ακυρωθεί ολοκληρωτικά. Εκεί μας οδηγεί η πρόταση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μεροληπτεί συστηματικά υπέρ λίγων και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων».

Κλείνοντας, υπενθυμίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «που θέτει ως στόχο για τον κατώτατο μισθό τα 800 ευρώ και προτείνει την πιλοτική εφαρμογή 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών. Είναι μια θέση με την οποία συντονίζεται ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, από αυτές οι οποίες θεωρούν ότι η κερδοφορία εξασφαλίζεται μέσα από τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου και την εξωστρέφεια και όχι μέσω της διαρκούς συμπίεσης του εργατικού κόστους. Είναι από εκείνες τις προτάσεις που μπορούν να ξεκινήσουν μια ουσιαστική συζήτηση μέσα στην κοινωνία, για την προοπτική του τόπου μας και που περιγράφουν με σαφήνεια τις προγραμματικές προθέσεις μιας αριστερής-προοδευτικής διακυβέρνησης, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης θετικών εξελίξεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments