Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Σέρρες: Κλειστά σχολικά τμήματα λόγω κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη – Σέρρες: Κλειστά σχολικά τμήματα λόγω κορωνοϊού
Θεσσαλονίκη - Σέρρες: Δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα σχετικά με την πανδημία.

Κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, έως και τις 9 Νοεμβρίου τμήματα του 14ου Δημοτικού σχολείου Σερρών καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε ποσοστό του 50% +1, όπως ορίζει ο νόμος. Η αύξηση του ιικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, ενώ χθες έπεσε πρόστιμο – «καμπάνα» σε μπαρ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

Πρόκειται για τα τμήματα: Αγγλικά ολοήμερο ΑΒΓ (Β Τάξη), Β ΑΓΓΛΙΚΑ (Β Τάξη), Β ΤΑΞΗ (Β Τάξη), Ζ0*Β1 (Β Τάξη), Ζ1*Β1 (Β Τάξη), Ζ2*Β1 (Β Τάξη), ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ (Β Τάξη) που είναι κλειστά από τις 27/10 έως και 9/11.

Επίσης, κλειστό είναι ήδη από τη Δευτέρα και θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, το Γ1 (Γ Τάξη) στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων στον δήμο Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thestival.gr.

Θεσσαλονίκη: “Καμπάνα” σε μπαρ που σέρβιρε πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

«Καμπάνα» 10.000 ευρώ επέβαλαν οι αρχές σε μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως βεβαιώθηκαν συνολικά 250 παραβιάσεις σε όλη τη χώρα και 2 συλλήψεις, σχετικά με την μη τήρηση των μέτρων.

Όπως διαπιστώθηκε το κατάστημα εξυπηρετούσε πελάτες σε κλειστό χώρο, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Στο μπαρ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, ενώ σε δύο πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα. Σημειώνεται πως πρόκειται για δεύτερη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπως σημειώνει το thestival.

Παράλληλα, χθες αστυνομικοί βεβαίωσαν 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων σε περιοχές της πόλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments