Οικονομία

Εφορία: Οι επτά οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καταβληθούν μέχρι σήμερα

Εφορία: Οι επτά οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καταβληθούν μέχρι σήμερα
Εφορία: Μια σειρά από οικονομικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν μέχρι σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα επτά από αυτές πρέπει να καταβληθούν στην εφορία.

Μια σειρά από οικονομικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν μέχρι σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα επτά από αυτές πρέπει να καταβληθούν στην εφορία. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις αυτές βρίσκονται ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, η επανένταξη στις 100-120 δόσεις.

Αναλυτικά τι πρέπει να καταβληθεί

  • Για το φόρο εισοδήματος: Έχουν καταβληθεί ήδη οι τρεις πρώτες δόσεις και μέχρι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της τέταρτης δόσης. Η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022.
  • ΕΝΦΙΑ: ημερα θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενσωματώνουν τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2020 και οι οποίες ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας ανέρχονται σε:
  • 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ,
  • 27% για αξία ακίνητης περιουσίας από 60.001 μέχρι 70.000 ευρώ,
  • 25% για αξία ακίνητης περιουσίας από 70.001 μέχρι 80.000 ευρώ,
  • 20% για αξία ακίνητης περιουσίας από 80.001 μέχρι 1.000.000 ευρώ και
  • 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.
ΔΗΜΟΣΙΟ

Ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ φέτος

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται εφέτος και οι πυρόπληκτοι, αρκεί να έχουν υποβάλει ή να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr Για όσους υποβάλουν αίτηση μετά την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου η αρχική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει και τα ακίνητα αυτά και στη συνέχεια θα επανεκδοθεί νέο εκκαθαριστικό από την ΑΑΔΕ έως τις 30 Οκτωβρίου με την απαλλαγή από τον φόρο.

Για το ΦΠΑ: Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι άλλοι αμείβονται με «μπλοκάκι» θα πρέπει να πληρώσουν σήμερα το ΦΠΑ 3ου τριμήνου που εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

100 – 120 δόσεις: Αυτήν την περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη και η διαδικασία επανένταξης στις 100-120 δόσεις για τους πληττόμενους οφειλέτες με την πληρωμή των δόσεων Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου να πρέπει να γίνει σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments