Οικονομία

ΔΕΗ: Δόθηκε το τελικό “ok” για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Δόθηκε το τελικό “ok” για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
ΔΕΗ: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ αναμένονται να φθάσουν τα κεφάλαια που θα αντλήσει η ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μετά τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ αναμένονται να φθάσουν τα κεφάλαια που θα αντλήσει η ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μετά τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο. Αναμένεται να εκδοθούν  από 130 έως 150 εκατ. νέες μετοχές, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται από 8,50 ευρώ έως 9 ευρώ. Το εύρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν, θα κυμανθεί από 1,105 δισ. έως 1,350 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου, με συνδυασμό δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης, προκειμένου να σταλεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η έγκριση της Επιτροπής αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

ΔΕΗ: Συμφωνία με Selath Holdings για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Σε συμφωνία με τη Selath Holdings για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο επενδυτής θα αποκτήσει τουλάχιστον το 10% των μετοχών της δεύτερης με «πλαφόν» επένδυσης τα 395 εκατομμύρια ευρώ, ανακοινώθηκε στο Χρηματιστήριο. Η Selath θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία “συμβουλεύει” η CVC Advisers Greece S.M.S.A. και οι θυγατρικές της.

ΔΕΗ

Τι προβλέπει η συμφωνία

Ο Επενδυτής έχει συμφωνήσει να εγγραφεί για την αγορά εκδοθησομένων κοινών μετοχών του Εκδότη με συνολική δέσμευση που δεν θα υπερβαίνει τα Euro 395,0 εκατομμύρια, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, περιλαμβανόμενου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα Euro 9,00 ανά εκδοθησομένη κοινή μετοχή. Επιπροσθέτως, δυνάμει της Συμφωνίας  ο Εκδότης έχει συμφωνήσει, ότι, με την επιφύλαξη των όρων που έχουν περιληφθεί σε αυτή, ο Επενδυτής θα έχει εγγύηση κατανομής του αριθμού κοινών μετοχών που απαιτείται, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10,0% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments